Život

Highlighty týždňa: Faith No More navštívili Slovensko

"Prinášame vám najzaujímavejšie informácie, ktoré sa stali minulý týždeň. "

Tomáš Kušnír, 15. júna 2015 16:08
Koncert americkej kultovej rockovej kapely Faith No More v Bratislave 10. júna 2015. Na snímke spevák Mike Patton. Foto: TASR/Andrej Galica
Nasadenie a "easy" atmosféra bratislavského koncertu Faith No More trvala v Aegon aréne NTC 10. júna 2015 takmer navlas presne hodinu a pol. Aj keď je Faith No More tvrdá kapela s malým percentom jemnejšieho repertoáru, vrcholom večera bola slávna cover verzia z autorskej dielne Lionela Richieho (z čias The Commodores). Ak sa odmyslia ruchy v hale, kultová Easy zaznela takmer tak čisto, ako si ju veľká časť národa fixovala z notoricky známej televíznej reklamy.


Zdroj: youtube.com

Vychádza knižka Ako funguje Google


Ako funguje Google je názov knižky, ktorá v týchto dňoch prichádza na pulty slovenských knižných obchodov. V dnešnej rýchlej dobe môžu v podnikaní uspieť len tí, ktorí prilákajú šikovných a kreatívnych ľudí a vytvoria pre nich prostredie, v ktorom môžu vyniknúť a rásť. Návod - ako na to – ponúka práve táto výnimočná kniha. Ako funguje Google je zábavne a ľahko napísaný "šlabikár" toho, čo sa predseda predstavenstva a bývalý výkonný riaditeľ Googlu Eric Schmidt, rovnako ako bývalý senior viceprezident Jonathan Rosenberg naučili počas budovania spoločnosti.

V Bratislave sa stretlo 255 rodín s dvojčatami a viacerčatami


V Bratislave sa stretlo 255 rodín s dvojčatami a viacerčatami. Foto: TASR/Miroslava Spodniaková
Hlavné mesto Slovenska v sobotu navštívilo veľké množstvo rodín s dvojčatami a viacerčatami z celého Slovenska. V poradí štvrtého Celoslovenského stretnutia dvojčiat a viacerčiat s Kamarátom SNOOPYM, pod záštitou starostu Mestskej časti Nové Mesto, Rudolfa Kusého, sa v areáli Kuchajda zúčastnilo 255 rodín, z toho 244 rodín s dvojčatami a 10 rodín s trojčatami. Najmladšími viacerčatami boli 3-mesačné trojičky a dvojičky z Bratislavy. Naopak najstaršie zúčastnené dvojčatá majú 59 rokov.

V Británii sa vzal pár. Novomanželia majú dokopy 194 rokov


Sú už prarodičmi a žijú spolu 27 rokov, ale až dnes si 103-ročný George Kirby a 91-ročná Doreen Luckiová konečne povedali áno. Obaja Briti, ktorí sa vzali v kruhu svojich rodín a priateľov vo východoanglickom meste Eastbourne, sa tak stali najstaršími novomanželmi na svete. Novomanželia, ktorí majú sedem detí, 15 vnúčat a sedem pravnúčat, majú spolu 194 rokov.


ODPORÚČAME AJ:
Alfons Mucha inšpiroval projekt Muchovo námestie
Prečo sa bábätko zobudí v momente, keď ho ukladáte do postieľky?
Päť rád, ako sa zbaviť negatívnych myšlienok
Prvorodené deti sú múdrejšie, ako ich mladší súrodenci
Prevratný objav: Kamenné nástroje boli na svete skôr, ako ľudia

Komentáre