Život

Highlighty týždňa: Sagan sa stretol s pápežom, Gott koncertoval u nás

"Slovenský cyklista sa stretol s pápežom. Karel Gott predstavil na koncerte v Bratislave aj svoje dcéry. Muzikál Boyband odohrali 100. raz. Sziget zverejnil prvých účinkujúcich. "

TASR/Webmagazin.sk, 29. januára 2018 7:00
Trojnásobný majster sveta v cyklistike Slovák Peter Sagan daroval pápežovi Františkovi podpísaný dres majstra sveta na pravidelnej generálnej audiencii na Námestí sv. Petra vo Vatikáne 24. januára 2018. Foto: TASR/AP
Trojnásobný majster sveta Peter Sagan sa spolu s manželkou Katarínou a synom Marlonom zúčastnil na generálnej audiencii u pápeža Františka vo Vatikáne. Slovák patril medzi 150 VIP hostí, ktorých sem pozvali. Cyklista daroval pápežovi podpísaný dres majstra sveta a bicykel v pápežských farbách s nápisom "Francesco".

Jazdec stajne Bora-Hansgrohe absolvoval aj súkromnú návštevu Sixtínskej kaplnky a prehliadku Ríma.



Gott v Bratislave


Karel Gott opäť zabával Bratislavu, tentokrát v rámci koncertu Pošli to dál. Na pódiu privítal aj hostí, ktorým patrila polovica koncertu, boli nimi Vašo Patejdl, Pavol Habera, Marika Gombitová, Jožo Ráž a huslista Filip Jančík.

Premiérový vstup do sveta šoubiznisu pripravil Karel Gott pre svoje dcéry, s ktorými do Bratislavy pricestoval. Prvou bola staršia Charlotte Ella, ktorá zaspievala song Somewhere Over The Rainbow, známy z viacerých verzií. Podľa slov maestra a otca bola to jej veľká koncertná premiéra pred tak početným publikom. Pri pesničke Trezor predstavila svoje tanečné nadanie mladšia Nelly Sofia spolu s tanečnou skupinou Ladylicious.



Stý Boyband


Bratislavské Divadlo Nová scéna uviedlo v sobotu 20. januára už 100. reprízu úspešného muzikálu Boyband. Vypredané hľadisko plné fanúšikov ocenilo nielen príbeh o vzniku a živote chlapčenskej skupiny, ale aj originálny humor, špičkové spevácke aj tanečné výkony účinkujúcich dlhotrvajúcim potleskom a standing ovation. Predstavenie malo premiéru v roku 2010.

„Divadlo robíme pre divákov a som nesmierne šťastný, že práve tento muzikál stále rezonuje a že má nielen svojich skalných fanúšikov, ktorí chodia pravidelne, ale stále sa pridávajú noví. Sobotňajšie predstavenie bolo špeciálne nielen stou reprízou, ale mali sme aj rýchly záskok Róberta Haláka za Jána Galloviča, ktorý mal povinnosti v domovskom Slovenskom národnom divadle, navyše jeden z hlavných protagonistov Martin Kaprálik si na lyžovačke roztrhol kolenný väz, takže jeho pohyb v choreografiách bol trošku obmedzený,“ uviedol pre médiá režisér Svetozár Sprušanský. Výkony hercov to však neovplyvnilo.



Prvé mená Szigetu


Sziget 2018 zverejňuje prvé mená, je v ňom takmer 40 skvelých hudobníkov a kapiel. Popri headlineroch ako Kendrick Lamar, Kygo a Mumford & Sons na Szigete budú v auguste koncertovať aj Liam Gallagher, Bastille, The Kooks, MŘ, Parov Stelar, Fink a mnohí ďalší. V poradí 26. ročník Sziget festivalu sa bude konať od 8. do 15. augusta na zelenom ostrove neďaleko centra Budapešti.

Maďarský festival sa pravidelne pýši označením festival s najlepším hudobným programom. Inak tomu nebolo ani minulý rok. Na minulotýždňovom odovzdávanie cien na European Festival Awards získali organizátori budapeštianskeho festivalu ocenenie Line-up of the Year.

Komentáre