Život

Highlighty týždňa: Zverejnili prvé fotografie princa Louisa

"V Piešťanoch súperili najsilnejší Slováci. V Belgicku otvorili múzeum diamantov. Jožo Kubáni vydal knihu. "

TASR/Webmagazin.sk, 7. mája 2018 8:30
Princeznú Charlotte drží v náručí svojho spiaceho brata Louisa a bozká ho na čelo. Londýn, 2. mája 2018 Foto: TASR/AP
Britská kráľovská rodina zverejnila v nedeľu prvé oficiálne fotografie princa Louisa, ktorý sa narodil 23. apríla princovi Williamovi a jeho manželke Catherine.

Jedna z nich bola zhotovená 26. apríla, keď mal princ Louis len tri dni. Na druhej fotografii vidno princeznú Charlotte, ako drží v náručí svojho spiaceho novonarodeného brata a bozká ho na čelo. Táto fotografia súrodencov vznikla 2. mája - v deň tretích narodenín princeznej Charlotte. Autorkou fotografií je ich matka Kate, ktorá ich odfotila v Kensingtonskom paláci. Louisov starší brat, 4-ročný princ George, na fotografiách nie je.

Britská kráľovská rodina zverejnila v nedeľu prvé oficiálne fotografie princa Louisa (na snímke z 24. apríla 2018), ktorý sa narodil 23. apríla princovi Williamovi a jeho manželke Catherine. Foto: TASR/AP


Najsilnejší Slovák


Na Námestí slobody v Piešťanoch sa v nedeľu zišli silní muži, aby zabojovali v súťaži o titul Najsilnejší Slovák 2018. Určená je amatérom i profesionálom. „Je to jediné podujatie, kde sa tieto dve kategórie silných mužov môžu stretnúť a spoločne si zasúťažiť. Možno toho roku uvidíme i bratský súboj Pirosovcov, kde Tomáš je pravidelným účastníkom amatérskeho Slovenského pohára a František je dlhé roky profesionálnym reprezentantom,“ uviedli organizátori zo Slovenskej asociácie silných mužov.

Cenný titul si podľa informácií na Facebooku organizácie odniesol Igor Petrík.



Diamantové múzeum


Belgické Antverpy sú už dlho známe ako najväčšie mesto diamantov na svete. Teraz majú aj nové múzeum, ktoré bude súčasťou tamojšej scény rušného obchodovania s diamantmi, ktorého trvá už šesť storočí.

Cieľom múzea DIVA je vyzdvihnúť krásu a ligot drahokamov, klenotov či strieborných predmetov, ktoré ľudstvo obdivuje už celé veky. V múzeu sa nachádza všetko od topánok vysádzaných briliantmi (brúsenými diamantmi) až po briliantmi zdobené tenisové rakety a úchvatné historické diela.

Ilustračná fotografia Foto: Pixabay


OBRAZOM: Historické vozidlá v Nitre



V Nitre sa uskutočnil sa 27. nitriansky medzinárodný zraz historických vozidiel.



Z Tatier Jožo Kubáni


Známy televízny reportér Jozef Kubáni vydáva knihu, ktorej dal príznačný názov Z Tatier Jožo Kubáni. Do života ju uviedol rozhlasový a televízny moderátor Marcel Forgáč, dlhoročný Kubániho priateľ.

"Cesta od Televízie Sever bola dlhá, zložitá, toto je skôr výsek z mojich výrob reportáží, ale aj zážitkov, prežitkov. Som rád, že niektoré som prežil a zároveň som chcel tak trocha sám seba ironizovať z takého zvláštneho pohľadu na mňa, ako by som bol niečím výnimočný, horský hrdina. Snažím sa ukázať môj pohľad, aby ľudia videli aj realitu, že sa napríklad aj bojím, rozdiel je v tom, že niekto sa bojí a otočí sa, ja sa naštvem a ten strach sa snažím prekonať aj prekonám. Chcel som ukázať aj ľudí, ktorí sú v horách dôležití, ktorí tam dokázali veľké veci a nehovorí sa o nich," povedal pre TASR autor knihy.

Komentáre