Život

Highlighty týždňa: Sestra vojvodkyne Kate sa vydala za milionára

"Pippa Middletonová sa vydala. Depeche Mode roztancovali Bratislavu. Vznikla nová office galéria. Speváčka Anka Repková prichádza so singlom Výzva. Knihu Jany Beňovej recenzovali v americkom rozhlase."

TASR/Webmagazin.sk, 22. mája 2017 8:00
Mladomanželia Pippa Middletonová, švagriná britského princa Williama - sestra jeho manželky Kate a milionár James Matthews sa usmievajú po tom, ako sa zosobášili v kostole Sv. Marka v Englefielde 20. mája 2017. Foto: TASR/AP
"Britská svadba roka" je už za nami, Pippa Middletonová, sestra vojvodkyne Kate, sa vydala za milionára Jamesa Matthewsa. Takmer kráľovský obrad sledovali médiá po celom svete. Obrad sa konal v sobotu (20.5.) v Kostole svätého Marka v dedine Englfield v anglickom grófstve Berkshire.

Rozžiarená Pippa sa priviezla na sobáš v starom veteráne s otvorenou strechou, spolu s otcom Michaelom Middletonom. Na sebe mala na mieru ušité, tradične biele čipkované šaty s krátkym rukávom od Gilesa Deacona a z hlavy jej splýval dlhý závoj z dielne Stephena Jonesa. Po obrade nasledovala svadobná hostina na neďalekom pozemku sídla Middletonovcov v dedine Bucklebury.

Mladomanželia Pippa Middletonová a milionár James Matthews sa usmievajú po tom, ako sa zosobášili v kostole Sv. Marka v Englefielde 20. mája 2017. Vpravo kráča vojvodkyňa z Cambridgeu Kate. Foto: TASR/AP


Depeche Mode v Bratislave


Členovia kultovej britskej kapely Depeche Mode v poradí už piaty raz roztancovali a roztlieskali nadšené publikum počas sobotňajšieho koncertu v Bratislave v rámci svojho turné The Global Spirit Tour 2017, a to aj napriek silnému dažďu.

Kapela už v tradičnom zložení hlavného speváka Davida Gahana, hlavného skladateľa Martina Gorea a klávesáka a zároveň manažéra Andrewa Fletchera predstavila vypredanému publiku na futbalovom štadióne na bratislavských Pasienkoch skladby nielen z nového albumu Spirit, ale zároveň sa vrátila k starým overeným a dodnes fanúšikmi zbožňovaným klasikám ako Personal Jesus, slaďák Somebody zaspievaný Martinom Goreom či Enjoy the Silence, ktorý vznikol v roku 1990.



Nová office galéria


Výstavou akademického maliara Mariána Komáčka s názvom Technika v umení otvorili v utorok (16. 5.) nové priestory na Jašíkovej 6 v Bratislave. Ide o vôbec o prvú výstavu inštalovanú v TÜV SÜD Gallery, ktorá napĺňa koncept galérie v kancelárskych priestoroch. "Je to office galéria, ktorá bude každé dva mesiace prinášať vo svojich výstavných priestoroch nových autorov. Približovanie umenia do pracovného prostredia je dôležité, lebo dnes už ľudia nemajú čas chodiť do galérií," uviedla pre TASR kurátorka výstavy Ľudmila Pašková.

Výzva mladej speváčky


Speváčka Anka Repková prichádza s letnou novinkou Výzva. Hudbu aj text nového singla napísala samotná speváčka, o aranžmán sa postaral Juraj Holoda, ktorý ju aj nahral spolu s Michalom Fedorom a Martinom Gáborom. Skladba s latino-orientálnym zvukom prináša motivačný text, ktorý má fanúšikov podporiť, aby si aj v náročnejších situáciách dôverovali, odhodlali sa zdvihnúť hlavu hore a kráčať vpred.

Táto skladba spolu s ďalšími dvomi – Svetlo a Vyznanie – vyjde na novom albume, ktorý uzrie svetlo sveta na jeseň.



Slovenská kniha v americkom rozhlase


Slovenskú spisovateľku Janu Beňovú si všimla americká verejnoprávna rozhlasová stanica NPR. Priniesla recenziu jej knihy Seeing People Off (v origináli Café Hyena. Plán odprevádzania), ktorá vyšla 9. mája ako Beňovej prvá kniha vydaná v angličtine.

Spisovateľ, knižný kritik a pravidelný prispievateľ NPR a iných médií Michael Schaub knihu predstavil a potom aj zhodnotil. "Beňová je najlepšia, keď je vtipná, pričom jej zmysel pre humor má sklon k suchému a temnému humoru," napísal knižný kritik. Seeing People Off je podľa neho fascinujúci román, hoci nie je určený pre každého.




ODPORÚČAME TIEŽ:
Aj Varšava má svoju Eiffelovku. Najvyššiu budovu dal postaviť Stalin
LOGOPEDIČKA: Rečové poruchy u detí možno podchytiť už od narodenia
Google a jeho technologické novinky, ktoré opäť trochu zmenia svet
Herečka KVETA STRAŽANOVÁ: Divadlo je moja absolútna láska

Komentáre