Život

Highlighty týždňa: Pavol Hammel oslávil sedemdesiatku galakoncertom

"IMT Smile predstavili nový videoklip. Americký herec sa vzdal moderovania Oscarov. Kuly sa zapojil do pomoci deťom. "

TASR/Webmagazin.sk, 10. decembra 2018 8:00
Na snímke zľava Anton Jaro (kontrabas a basgitarista) a spevák Pavol Hammel počas koncertu v rámci Pavol Hammel A Prúdy - The Best Of 2018, 9. decembra 2018. Foto: TASR/Jaroslav Novák
Pavol Hammel sa pridal k radom sedemdesiatnikov. Úspešnému hudobníkovi zmenil profesijný život album Zvoňte zvonky, ktorý vyšiel pred 50 rokmi pod hlavičkou skupiny Prúdy. Dve jubileá oslávil na turné Prúdy: The Best of 2018. Sériu koncertov venoval tiež pamiatke na svojich zosnulých kolegov Mariána Vargu a Fedora Freša.

Úspešnú šnúru ukončil s kapelou v nedeľu 9. decembra na galakoncerte v Bratislave, kde sa predstavil spolu so špeciálnymi hosťami.
Na snímke v pozadí zľava Peter Preložník (klávesové nástroje), Anton Jaro (kontrabas a basgitarista), spevák Pavol Hammel, Igor Teo Skovay (bicie a perkusie) a Fero Griglák (gitary a vokál) počas koncertu v rámci Pavol Hammel A Prúdy - The Best Of 2018, 9. decembra 2018. Foto: TASR/Jaroslav Novák


Nový IMT Smile


Obľúbená skupina IMT Smile predstavila nový videoklip k skladbe Čo všetko sa môže stať, ktorá je súčasťou albumu Budeme to stále my.

"Pesnička Čo všetko sa môže stať vznikla veľmi spontánne. Vlado Krausz pre nás opäť napísal skvelý text, ktorý sme na mieste už len trochu doklepli. My sme vlastne do UK išli s pesničkou, ktorá nebola tak celkom dokončená, a nevedeli sme, čo z toho bude. Mnohí by to pokladali za drzosť, no ja som vedel, že určite nejdeme zbytočne," povedal o vzniku piesne líder skupiny Ivan Tásler.



Vzdal sa Oscarov


Americký herec a komik Kevin Hart oznámil, že sa vzdáva moderovania galavečera spojeného s odovzdávaním prestížnych cien Oscar. Ako dôvod uviedol pobúrenie, ktoré vyvolali jeho dávnejšie hanlivé výroky voči homosexuálom.

Podľa AP 39-ročný Hart v piatok zverejnil vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnil komunite LGBTQ za svoje "necitlivé slová" z minulosti. Vysvetlil, že oscarový večer sa rozhodol nemoderovať, aby na seba nepriťahoval pozornosť, ktorá sa vtedy má sústreďovať na talentovaných umelcov.

Americký herec Kevin Hart (vpravo)so synom Hendrix a dcérou Heaven, archívna snímka. Foto: TASR/AP


Rozdávali chobotničky


Na neonatologickom oddelení nitrianskej fakultnej nemocnice rozdával v piatok 7. decembra frontman skupiny Desmod Mário Kuly Kollár pletené chobotničky. Ide o zdravotnú pomôcku - ich chápadlá zamestnávajú bábätkám ruky a odpútavajú ich pozornosť od množstva hadičiek v inkubátoroch.

Projekt sa začal v Dánsku, odkiaľ sa postupne rozšíril po celej Európe. „Vďaka Kulymu, speváčke Tine a ďalším sa dostal aj do nitrianskej nemocnice. Veľký kus vykonala aj Júlia Šrámeková, ktorá chobotničky vytvorila,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.


BEZ KOMENTÁRA:Rozprávkové Vianoce na Smolenickom zámku

Komentáre