Život

Highlighty týždňa: Rozlúčili sme sa s Ladislavom Chudíkom

"Higlighty týždňa sú späť. Vedeli ste, že Richard Gere navštívil festival v Karlových Varoch?"

Tomáš Kušnír, 6. júla 2015 13:00
Ladislav Chudík Foto: TASR
Herec a dlhoročný člen Činohry Slovenského národného divadla (SND) Ladislav Chudík zomrel 29. júna vo veku 91 rokov. Ladislav Chudík sa narodil 27. mája 1924 v Hronci, okres Banská Bystrica. Po maturite v Kremnici bol poslucháčom Štátneho konzervatória v Bratislave. Od roku 1946 bol členom Slovenského národného divadla v Bratislave. Posledná rozlúčka s Ladislavom Chudíkom sa uskutočnila 3. júla v historickej budove SND na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

Začal sa jubilejný 50. filmový festival v Karlovych Varoch


Projekciou amerického filmu Time Out of Mind s Richardom Gereom v hlavnej úlohe sa 3. júla slávnostne začal jubilejný 50. ročník medzinárodného filmového festivalu v západočeských Karlových Varoch. Ešte pred uvedením snímky si jej hlavný predstaviteľ prevzal Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos do svetovej kinematografie. Deväťdňový festival ponúkne projekcie celkovo asi 220 filmov z viac ako 70 krajín planéty.


Zdroj: youtube.com

Lesbický pár bojuje za uznanie neformálnym sobášom


Prominentný čínsky lesbický pár uzavrel neformálne manželstvo v rámci snáh o uzákonenie zväzkov medzi osobami rovnakého pohlavia v Číne. Li Tching-tching a Teresa Su si vymenili manželské sľuby a prstene štyri mesiace po tom, ako prvú z partneriek zadržali čínske orgány v súvislosti s jej aktivitami za práva žien. V súčasnosti v Číne chýba širší spoločenský tlak na legalizáciu manželstiev medzi osobami rovnakého pohlavia.

Portrét Benedikta XVI. z kondómov vyvolal sťažnosti a kritiku


Obraz Benedikta XVI. Foto: TASR/AP
Múzeum umenia v americkom meste Milwaukee dostalo desiatky sťažností od nahnevaných katolíkov a ďalších ľudí v súvislosti s plánom vystaviť portrét emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorý je vytvorený zo 17.000 pestrofarebných kondómov. Niektorí pravidelní návštevníci zrušili členstvo a najmenej jeden mecenáš ukončil svoju finančnú podporu múzeu. Predseda dozornej rady múzea povedal, že zámerom vystavenia portrétu bolo vyvolať diskusiu o AIDS a vzdelávaní o AIDS. Layden dodal, že úmyslom nebol výsmech ani neúcta.

ODPORÚČAME AJ:
Slováci majú najradšej čokoládovú a vanilkovú zmrzlinu
Sociálne siete vám pomôžu nájsť prácu, treba ich správne používať
LIKE DŇA: Mačky utláčajú psov
Čím je žena inteligentnejšia, tým menej túži po deťoch
Tieto typy ľudí si v živote udržte

Komentáre