Život

Highlighty týždňa: Miss Slovensko sa stala blondína z východu

"Poznáme najkrajšiu Slovenku. Legendárny muzikál bude mať koncertnú podobu. Sima Martausová a Martin Harich spojili sily. Princ Harry si vybral svedka na svadbu. Novinka Michala Viewegha."

TASR/Webmagazin.sk, 30. apríla 2018 7:00
Miss SR 2018 Dominika Grecová z Humenného počas finálového večera. Foto: TASR/Dano Veselský
Dominika Grecová z Humenného sa v sobotu večer stala novou Miss Slovensko pre rok 2018. Podľa rozhodnutia poroty sa prvou vicemiss stala Radka Grendová z Revúcej, druhou vicemiss je Jasmina Tatyová z Trnavy.

Program galavečera ponúkol divákom elegantnú fashion šou a viacero hudobných čísiel v podaní Dary Rolins, Emmy Drobnej, Tomáša Buranovského a skupiny Elán, ktorá v premiére predstavila novú pieseň Ľúbim ťa. Moderátorom večera bol rovnako ako pred rokom Libor Bouček.

Na snímke zľava 1. Vicemiss SR 2018 Radka Grendová z Revúcej, Miss SR 2018 Dominika Grecová z Humenného a 2. Vicemiss SR 2018 Jasmina Tatyová z Trnavy počas finálového večera v sobotu 28. apríla 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Dano Veselský


Neberte nám princeznú


Známy slovenský muzikál Neberte nám princeznú dostane novú koncertnú podobu. Známe hity Tri slová, Šaty či Dvaja zaspievajú Mirka Partlová, Patrik Vyskočil, Sisa Sklovská, Štefan Skrúcaný a ďalší. Diváci sa môžu tešiť na živú hudbu, hudobníkov pod taktovkou Ľubomíra Dolného a tanečníkov zo skupiny Credance.

„Všetko sme nastavili tak, aby to nebolo náročné na cestovanie po Slovensku, ale zároveň, aby to bola efektná a veľkolepá šou. Réžie sa ujal mladý a talentovaný Patrik Vyskočil, pre ktorého to už nebude prvotina. A zároveň zastúpi na koncerte spevácke party, ktoré patrili Mekymu Žbirkovi. Ja si zaspievam party Mariky Gombitovej a mojimi javiskovými rodičmi budú Sisa Sklovská a Števo Skrúcaný. Scenár sa tvoril tak nejako spoločne. Vychádzalo sa samozrejme z filmu, z interpretov a celkového konceptu koncertu. Verím, že sa nám to podarilo," uviedla pre médiá Mirka Partlová.

Po bratislavskej premiére 20. mája na Novej scéne je ďalšie predstavenie naplánované 10. júna v Banskej Bystrici a po lete sa diváci môžu tešiť na jesenné turné po Slovensku.



Princ William svedkom


Britský princ Harry požiadal svojho brata princa Williama, aby bol svedkom na jeho svadbe s Meghan Markleovou. Harry bol zase svedkom na jeho svadbe s Kate Middletonovou.

Svadobný obrad sa bude konať 19. mája na Windsorskom zámku v Kaplnke sv. Juraja, v chráme z 15. storočia. Na svadobný obrad pozvali približne 600 hostí. Ďalších 200 hostí vrátane členiek skupiny Spice Girls pozvali Harry a Meghan na večernú svadobnú hostinu.

Britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová pózujú fotografom počas fotetermínu v Londýne v pondelok 27. novembra 2017. Foto: TASR/AP


Spojiť sily


Spevácka dvojica Sima Martausová a Martin Harich prichádza s novým duetom Spojiť sily. K pesničke nakrútili aj videoklip. K spolupráci ju inšpiroval benefičný športový projekt Parasport24 Tour, ktorý obaja každoročne podporujú svojou účasťou.

"Pesničku Spojiť sily som zložila po svojej prvej cyklistike s ľuďmi z Parasportu, ktorí mi veľmi prirástli k srdcu. Keď som prišla domov, uvedomila som si, aké je krásne, ako si môžu hendikepovaní a zdraví navzájom pomáhať. Radosť z maličkostí a ich pohľad na život učí nás zdravých, aby sme si vážili to, čo máme a tešili sa už len z toho, že sme,"
povedala o tvorbe piesne speváčka.



Muž a žena


Najznámejší český spisovateľ Michal Viewegh prezentoval v Bratislave svoju novú knihu Muž a žena. Autor, ktorý má na konte viac ako milión predaných kníh, sa v dvoch novelách vracia k tomu, čo jeho čitatelia oceňujú najviac - k humoru a irónii.

"Tesne po zdravotnej príhode som bol schopný napísať len uplakaný denníček pacienta, ale pre mňa to malo významnú terapeutickú hodnotu. Tým, že som sa donútil napísať pár riadkov denne, cvičil som pamäť, udržoval som sa vo forme, písanie sa mi vďaka tomu úplne nevzdialilo," priznal autor, ktorý v novinke ponúka čitateľom vtipné nahliadnutie nielen na mužsko-ženské vzťahy. "Bolo načase, aby som od tých temných príbehov prešiel k niečomu trošku možno aj zábavnejšiemu, pokiaľ sa to podarilo, som rád." zhodnotil.

Komentáre