Život

Highlighty týždňa: Lennona si pripomenuli znakom mieru z 2000 ľudí

"Prečítajte si, čo zaujímavé sa stalo počas minulého týždňa."

Webmagazin.sk/TASR, 12. októbra 2015 13:00
Takmer dvetisíc ľudí sa 6. októbra 2015 pridalo k pokusu japonskej umelkyne a mierovej aktivistky Yoko Ono o svetový rekord vo vytvorení najväčšieho znaku mieru zostaveného zo skupiny ľudských tiel v newyorskom Central Parku. Foto: TASR/AP
Takmer dvetisíc ľudí sa v utorok pridalo k pokusu japonskej umelkyne a mierovej aktivistky Yoko Ono o svetový rekord vo vytvorení najväčšieho znaku mieru zostaveného zo skupiny ľudských tiel. Pokus o svetový Guinnessov rekord, venovaný pamiatke zosnulého manžela Yoko Ono - hudobníka Johna Lennona, sa však nepodaril. Ľudia zúčastňujúci sa na tejto akcii v newyorskom Central Parku aj napriek neúspechu oslavovali nadchádzajúce nedožité narodeniny člena legendárnej skupiny Beatles, ktorý by sa v piatok 9. októbra dožil 75 rokov.



Nositeľ Nobelovej ceny za mier je už známy


Nositeľom Nobelovej ceny mieru za rok 2015 sa stalo kvarteto pre národný dialóg v Tunisku za svoj príspevok k budovaniu pluralitnej demokracie po jazmínovej revolúcii v krajine v roku 2011. Predsedníčka Nobelovho výboru Kaci Kullmannová-Fiveová vyjadrila nádej, že udelenie Nobelovej ceny tuniskému kvartetu bude inšpiráciou a povzbudením pre tých, ktorí chcú pracovať v prospech mieru.



Biela noc vytiahla do ulíc Bratislavy 100.000 návštevníkov


Na snímke dielo ARC – Architektonické centrum rehabilitácie od ATK! na budove Slovenského rozhlasu. Foto: TASR/Jakub Kotian
Festival súčasného umenia Biela noc, ktorý sa konal v Bratislave v sobotu (10.10.), vytiahol do ulíc hlavného mesta stotisíc ľudí. Na festivale sa objavila aj austrálska umelkyňa Amanda Parer, autorka obrích zajacov Narušiteľov. Tisícky divákov v uliciach, galériách, na hrade, cintoríne, na streche banky, v tržnici alebo v podzemí divadla podľa organizátorov dokázali, že súčasné umenie vie komunikovať s ľuďmi. Vybrané umelecké inštalácie poputujú aj do Malaciek, Senca a Stupavy.

Skupina No Name vydáva nový album S Láskou


Známa skupina No Name vydáva nový, v poradí ôsmy štúdiový album, ktorý dostal názov S Láskou. Košičania s ním prichádzajú po štyroch rokoch, keď predchádzajúci Nový album vydali v októbri 2011. Rovnomenný prvý singel s Láskou a druhý Povedz mi už rotujú v českom aj slovenskom éteri.



ODPORÚČAME AJ:
Čo s dieťaťom, ak je jeho odpoveďou na všetko NIE
Päť dôvodov, prečo ženy milujú upratovanie
LIKE DŇA: Potkan a jeho špagety
POČASIE V ROKU 2100: Čakajú nás suché letá a skoro žiadny sneh
Pri selfie zomrelo viac ľudí ako pri útokoch žralokov

Komentáre