Život

Highlighty týždňa: Nová pieseň Kristíny, koniec Ráža a božský Gott

"Prečítajte si zaujímavé novinky z uplynulého týždňa."

TASR/Webmagazin.sk, 6. novembra 2017 16:00
Speváčka Kristína vo videoklipe k piesni Sympatie. Foto: Youtube/Kristína Peláková
Kristína naspievala titulnú skladbu k filmu Tri želania. Pieseň Sympatie veselo a energicky opisuje najmä prvé momenty lásky, keď medzi dvojicou ešte len preskočí iskra.

„Teším sa, že som hudobnou súčasťou tohto filmu, ktorý má veľmi peknú myšlienku a ešte krajší odkaz pre ľudí. Verím, že aj táto rozprávka zaujme čestné miesto medzi klasickými rozprávkami, na ktoré sa najmä v období Vianoc všetci tešíme,“
vyjadrila sa speváčka.



Jožo Ráž končí


Veľkolepé oslavy 50 rokov účinkovania kapely Elán a jej halové turné Elán 50 Tour, plánované na budúci rok, bude mať zrejme pre mnoho fanúšikov aj rozlúčkovú atmosféru. Frontman kapely Jožo Ráž sa totiž rozhodol, že po poslednom koncerte výpravnej šnúry v pražskej O2 Aréne 20. decembra 2018 skupinu opustí.

Spevák hovorí, že chce skončiť na vrchole slávy. A to je vraj teraz. „Končím, pretože chcem. Tentokrát som rozhodnutý a nenechám sa prehovoriť. Nie som unavený a publikum milujem, ale viem, že končím a hotovo. Seknúť s kariérou je potrebné vtedy, keď vás ľudia žerú. Keď ich už nebudete zaujímať, je neskoro.“ povedal.

Nový objav v Gíze


Archeológovia objavili v egyptskej Veľkej pyramíde pri Gíze komoru, o ktorej existencii sa doposiaľ nevedelo. Ide o prvý objav tohto druhu od 19. storočia.

V článku, ktorý vo štvrtok na svojej internetovej stránke uverejnil odborný časopis Nature, medzinárodný vyše 30-členný vedecký tím uviedol, že približne 30 metrov dlhý prázdny priestor sa nachádza hlboko v pyramíde - priamo nad Veľkou galériou, s ktorou má aj podobný profil.

Božský Gott


Sedemnásobné standing ovation si na piatkovom koncerte na Štrbskom plese užil legendárny Karel Gott. Prvé si vyslúžil už pri príchode na pódium. „Ďakujem vám za krásne privítanie, na začiatok mám pre vás dobrú správu, som v dobrej forme. Ako maliar som vždy obdivoval Tatry, či už na jar, v lete alebo v zime.“ vyhlásil.

Ešte pred maestrom vystúpila aj speváčka Jitka Zelenková. „Tento rok som 50 rokov na scéne. Spev by som vôbec nemenila, uvedomujem si, aké mám šťastie, že môžem robiť túto prácu. Toto ma veľmi baví, vďaka tomu sa cítim veľmi dobre a priala by som si, aby to dlho vydržalo.“ vyznala sa.



Nový Hex


Skupina Hex vydala nový album v podobe knihy s názvom Tebe. Okrem autorských skladieb obsahuje aj poviedku od spisovateľa Pištu Vandala, v ktorej hrajú hlavnú úlohu pesničky tejto kultovej kapely.

„Názov albumu Tebe nie je vôbec náhodný. Slúži ako slovná hračka, navodzuje pocit osobného adresovania albumu každému poslucháčovi. A tak sme to aj samozrejme mysleli. Vyjadruje tiež obsahovú intimitu, ktorú som sa snažil dostať do textov. Vždy som nerád písal agitačné texty, mieriace na rôzne neduhy spoločnosti, politiky alebo konzumu.

V textoch albumu Tebe som sa pokúsil o zdôraznenie významu partnerského vzťahu. V poslednej dobe je, a myslím, že to nie je len môj pocit, jeho význam marginalizovaný. Je dokonca zatracovaný aj mnohými autoritami a vytláčaný sociálnymi sieťami. Ale je to práve blízky vzťah medzi partnermi alebo akýmikoľvek spriaznenými dušami, ktorý je naozajstným hnacím motorom života. Vo dvojici sa jednoducho zvláda vždy všetko lepšie,“
sumarizuje textár Martin „Fefe“ Žúži.



ODPORÚČAME AJ:
Desmod vyráža za slovenskými fanúšikmi. Líder Kuly berie aj manželku
Režisér českej komédie Bajkeri: Celeste Buckingham je obrovský talent
Televízia je pre starých, mladí sledujú youtuberov. Akí vlastne sú?
Tvorcovia Eurovízie sledujú tvorbu Kristíny aj po siedmich rokoch

Komentáre