Život

Highlighty týždňa: Karel Gott predstavil duet s dcérou Charlotte Elou

"Najväčším Slovákom sa stal Milan Rastislav Štefánik. Udeľovali ocenenia Slovenka roka. Zverejnili prvé zábery z trikového filmu o Štefánikovi. Princezná Charlotte oslávila 4. narodeniny. "

TASR/Webmagazin.sk, 6. mája 2019 10:30
Karel Gott získal s manželkou Ivanou. Foto: TASR/Bohdan Kopčák
Karel Gott predstavil duet Srdce nehasnou, ktorý naspieval s dcérou Charlotte Ellou. Autormi skladby sú frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo a Petr Harazin zo skupiny Nebe. V Krajčovom prípade je to prvá skladba, ktorú zložil pre iného interpreta než pre svoju skupinu Kryštof.

„Po dvoch rozprávkových duetoch s Charlottkou pre nás Richard Krajčo napísal prvú spoločnú pieseň, po akej som už dlhšiu dobu túžil. Nesie v sebe hĺbku a energiu rozpravy medzi otcom a jeho dospievajúcou dcérou. Richard úplne presne vystihol silu myšlienky odovzdať v piesni mojej dcére pohľad na životné situácie, ktoré ju môžu tiež postretnúť. Som hrdý na to, s akým nasadením a profesionalitou Charlottka pieseň naspievala,“ dodal Karel Gott.


Najväčší Slovák


Generál, diplomat a politik Milan Rastislav Štefánik sa stal víťazom celonárodnej ankety Najväčší Slovák. Druhé miesto obsadil jazykovedec a politik Ľudovít Štúr, tretie miesto v ankete obsadil kňaz Anton Srholec. Výsledky tejto celonárodnej ankety prezentovala slovenskej verejnosti v priamom prenose z novej budovy Slovenského národného divadla v nedeľu večer Jednotka RTVS.
Milan Rastislav Štefánik. Foto: TASR


Slovenka roka 2019


Ocenenie Absolútna Slovenka roka 2019 si na slávnostnom galavečere prevzala Andrea Gontkovičová, členka manažmentu a riaditeľka pre inovácie a rozvoj v spoločnosti Philip Morris. Zároveň jej patrí aj prvenstvo v kategórii biznis a manažment. V kategórii umenie a kultúra získala ocenenie herečka Diana Mórová, členka ČInohry Slovenského národného divadla. V oblasti médiá a komunikácia triumfovala televízna moderátorka Soňa Müllerová, členka autorského tímu relácie Dámsky klub na Jednotke RTVS.

Mimoriadne ocenenie udelila redakcia týždenníka Slovenka a tento rok si ho prevzali tri výnimočné osobnosti, herečka Marína Kráľovičová, manažérka Gabriela Belopotocká a speváčka Darina Laščiaková.

Kompletný zoznam ocenených nájdete na Teraz.sk

Z filmu o Štefánikovi


Pri príležitosti 100. výročia od tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika prinášajú tvorcovia nového slovensko-českého trikového filmu Cesta do nemožna prvé zábery z dobrodružnej snímky o "slovenskom Indianovi Jonesovi", ktorá sa práve dokončuje.

"Budeme sa pohybovať na hranách dobrodružného, životopisného a romantického filmu pre rodiny, do ktorého presiakne groteska a thriller," prezradil režisér a animátor filmu Noro Držiak. Jeho trikový film podľa skutočných udalostí sa bude odohrávať naprieč kontinentmi. Kombinuje živú hereckú akciu s digitálnou animáciou vytvorenou v štúdiu a s dokumentárnym archívom.

M. R. Štefánik vo filme Cesta do nemožna from KFM on Vimeo.



Oslava princeznej


Princezná Charlotte, dcéra britského princa Williama a jeho manželky Kate, oslávila štvrté narodeniny. Pri tejto príležitosti zverejnili jej nové fotografie. Kensingtonský palác ako oficiálne londýnske sídlo oboch manželov uviedol, že fotografie urobila Kate, vojvodkyňa z Cambridge, ešte v apríli v Kensingtonskom paláci a vo vidieckom sídle rodiny v anglickom grófstve Norfolk.

Charlotte je stredné dieťa kráľovskej dvojice, narodila sa medzi dnes päťročným princom Georgeom a ročným princom Louisom.

Britská princezná Charlotte pózuje vo vidieckom sídle v anglickom grófstve Norfolk. Foto: TASR/AP

Komentáre