Život

Highlighty týždňa: Poznáme finalistky Miss 2018 i Majstra kuchára SR

"Allan Mikušek oslávil jubileá galakoncertom. Na koho to slovo padne sa hrá už 20 rokov. Justin Timberlake ovládol polčasovú šou na Super Bowl."

TASR/Webmagazin.sk, 5. februára 2018 12:00
Na snímke zľava Dominika Grecová, Radka Grendová, Katarína Molčanová, Frederika Chovancová, Zuzana Liščinská, Diana Ölvecká, Jasmina Tatyová, Nicole Hromkovičová, Katarína Darášová, Rebeka Barboráková, Katarína Očovanová a Jana Kadvanová počas oficiálneho predstavenia finalistiek súťaže krásy Miss Slovensko 2018 v Bratislave 1. februára 2018. Foto: TASR/Pavol Zachar
Dvanásť finalistiek 23. ročníka Miss Slovensko predstavila v Bratislave riaditeľka súťaže Karolína Chomisteková. „Každý rok je náročný, tento ročník bol už druhý, keď sme vyberali len z videoprihlášok, boli sme trocha skúsenejší, išlo to lepšie. Myslím si, že aj dievčatá si dali viac námahy na videoprihláške. Môžem povedať, že sme mali takmer istú dvadsiatku, ktorá postúpila do semifinále. Zbehlo to rýchlo a práve preto nemáme ani náhradníčku. Dievčatá už absolvovali nácvik chôdze, mediálny tréning a už sme stihli aj nafotiť oficiálne portréty, ktoré budú čoskoro vonku,“ uviedla pre TASR Chomisteková.

Finálovú dvanástku tvoria Dominika Grecová z Humenného, Radka Grendová (Revúca), Katarína Molčanová (Valaská), Frederika Chovancová (Levoča), Zuzana Liščinská (Košice), Diana Őlvecká (Banská Bystrica), Jasmina Tatyová (Trnava), Nicole Hromkovičová (Bratislava), Katarína Darášová (Stupava), Rebeka Barboráková (Soblahov), Katarína Očovanová (Hriňová) a Jana Kadvanová (Galanta).



Majster kuchár


Titul Majster kuchár SR 2017/2018 na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2018 v Bratislave získal Andrej Róth z Banskej Bystrice. Súťažiaci mali za úlohu počas štyroch hodín bez pomocníka pripraviť štyri porcie moderného trojchodového menu. Medzi povinné suroviny patril jeseter a kačacie prsia.

"Bola to silná konkurencia, pričom kuchári, ktorí sa predviedli, ukázali, že toho dokážu naozaj veľa. Môžem potvrdiť, že vyhral ten najlepší," uviedol prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojtech Artz, ktorý bol zároveň predsedom degustačnej komisie. Na druhom mieste sa umiestnil Daniel Melicherik z Trnavy, tretie miesto obsadil Ján Konečník zo Starej Myjavy.



Oslava Allana Mikušeka


Známy slovenský spevák a skladateľ Allan Mikušek oslávil spolu s fanúšikmi v utorok večer Galakoncertom 50-25 životné jubileum. Prvá číslica v názve narodeninovej párty znamená jeho vek - narodil sa 30. októbra 1967 -, druhá číslica znamená počet rokov na slovenskej hudobnej scéne.

Súčasťou programu bolo množstvo hostí, gratulantov. "Sú to ľudia, s ktorými som preskákal v podstate tých 25 rokov, či už intenzívne alebo na hraniach, alebo sme v kontakte cez telefón či internet. Sú to ľudia, s ktorými sa poznám minimálne 20 rokov. Preto je tu Vašo Patejdl. Nebyť jeho, tak nie som známy. Vašo mi veľmi pomohol aj s Jožkom Krajčovičom, vtedy mali svoje štúdio Relax. Michal David, úžasný to človek, mal som tú česť párkrát u neho nahrávať, stretnúť sa na akciách. Tomáš Linka, muzikant z Fešákov, Miška Tučná, Michalova dcéra. Beátka Dubasová, s ktorou sa poznáme, ja som ju spoznal ešte keď som mal nejakých 15 rokov." uviedol Mikušek.



Super Bowl


Spojené štáty v nedeľu zažívali veľký športový sviatok - finále ligy amerického futbalu, najobľúbenejšieho športu v krajine. Takzvaný Super Bowl je známy aj tým, že okrem fanúšikov športu ho pozerajú aj všetci ostatní, a to pre špeciálne reklamy a hudobné vystúpenia.

"Skutočná akcia sa začína, keď sa skončí prvý polčas. Vtedy totiž nadíde čas na najväčšie televízne hudobné vystúpenie roka," uviedla televízia CBS Sports. Na 52. ročníku vystúpil Justin Timberlake. Hymnu zaspievala Pink.



Na koho to slovo padne


Už 20 rokov sa hrá úspešná inscenácia Na koho to slovo padne. Tretí ročník štúdia herectva ňou vtedy absolvovali Róbert Jakab, Juraj Kemka, Vladimír Kobielsky, Lukáš Latinák, Marián Miezga. Text maďarského dramatika Gábora Görgeya režíroval Peter Mankovecký.

"Manky (pedagóg na hereckej tvorbe Peter Mankovecký) si s nami v prvom ročníku potykal. A potom to aj neraz oľutoval. Bavilo nás to skúšanie, smiešne to bolo, dobre si na to pamätám. Každý sa akoby obsadil do svojej postavy sám," spomína si na vznik dnes už legendárnej inscenácie Lukáš Latinák.

Okrem divákov v Bratislave mohli hru vidieť diváci takmer po celom Slovensku aj v Česku. Hosťovali s ňou aj v zahraničí v Austrálii, Kanade, USA, Maďarsku, Bielorusku a vo Francúzsku.

Komentáre