Život

Highlighty týždňa: Eurovíziu vyhral po šiestykrát Švéd

"Súhrn udalostí z minulého týždňa je opäť výnimočný. Najväčšia hudobná súťaž má svojho víťaza a svet prišiel o ďalšiu džezovú legendu."

Tomáš Kušnír, 25. mája 2015 11:00
Mans Zelmerlöw zo Švédska bozkáva trofej po víťazstve vo finále súťaže Eurovision Song Contest s pesničkou Heroes 23. mája 2015 vo Viedni. Foto: TASR/AP
Švédsky spevák a televízny moderátor Mans Zelmerlöw zvíťazil vo finále jubilejného 60. ročníka piesňovej súťaže Eurovízia, ktoré sa konalo v sobotu večer vo Viedni. Dvadsaťosemročný Zelmerlöw uspel s baladou "Heroes".

Švédsky interpret pritom súťaž vyhral už po šiesty raz, naposledy aj v roku 2012. Súťaž sa koná nepretržite od roku 1956 a je jedným z najdlhšie vysielaných televíznych programov na svete. Švédsko bude hostiteľom budúcoročnej piesňovej súťaže Eurovízia.


Zdroj: youtube.com

Nemecká babka porodila štvorčatá


Nemecké médiá informovali, že 65-ročná učiteľka z Berlína porodila štvorčatá. Traja chlapci a dievča sa narodili cisárskym rezom v utorok 19. mája v berlínskej nemocnici. Štyria novorodenci majú veľkú šancu prežiť, ale nemožno vylúčiť ani prípadné komplikácie, lebo na svet prišli v 26. týždni tehotenstva. Matka Annegret Raunigková už mala 13 detí, keď sa rozhodla odcestovať do zahraničia, aby si dala implantovať darované oplodnené vajíčka. Jej rozhodnutie vyvolalo kritiku zo strany lekárov, ktorí vyjadrili pochybnosti, či bude telo ženy fyzicky schopné donosiť deti.

Zomrel džezový saxofonista Bob Belden


Na archívnej snímke z 19. februára 2015 americký džezový saxofonista, skladateľ a producent Bob Belden hrá na saxafóne počas hudobného festivalu Iranian Fajr International Music Festival v Teheráne. Foto: TASR/AP
Vo veku 58 rokov zomrel minulú stredu v New Yorku americký džezový saxofonista, skladateľ a producent Bob Belden. Stal sa známym ako spolutvorca a producent tematických albumov vrátane Miles From India, na ktorom indickí a americkí hudobníci hrali skladby Milesa Davisa. Bol trojnásobným nositeľom ceny Grammy a jeho najznámejším albumom bol The Black Dahlia - orchestrálna suita, pre ktorú ako inšpirácia poslúžil prípad vraždy mladej herečky z roku 1947.


Zdroj: youtube.com

Rockefeller obdaruje na svoje 100. narodeniny obyvateľov štátu Maine


Americký bankár David Rockefeller oslávi onedlho 100. narodeniny a pri tejto príležitosti odovzdá dar obyvateľom štátu Maine - 1000 akrov (405 ha) lesov, potokov a ciest priliehajúcich k národnému parku Acadia na ostrove Mount Desert. Dejiny najväčšieho ostrova v štáte Maine, sú s menom klanu Rockefellerovcov úzko prepojené. David Rockefeller strávil od svojho narodenia 12. júna 1915 v tamojšom letovisku Seal Harbor skoro všetky letá. Jeho otec, John Rockeffeler mladší, tam nechal vybudovať cesty, ktoré sú dnes súčasťou národného parku Acadia.

ODPORÚČAME AJ:


Nebaví vás zhadzovať kilá vo fitku? Skúste tequilu
Siedme vymieranie: Kyslá superkatastrofa pozemského života začala
Týždeň na webe: Kto sú slovenskí blogeri?
Pred 95 rokmi sa narodil prvý slovanský pápež, svätý Ján Pavol II.
Prvorodené deti sú múdrejšie, ako ich mladší súrodenci

Komentáre