Život

Highlighty týždňa: Na Českých levoch bodovali aj Slováci

"České filmové ceny, netradičné gesto najznámejšieho fast-foodu, nový singel Roba Opatovského a netradičná jazda Veroniky Velez-Zuzulovej. "

TASR/Webmagazin.sk, 12. marca 2018 9:00
Herečka Zuzana Kronerová. Foto: TASR/Marko Erd
Slovenská herečka Zuzana Kronerová získala Českého leva za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme Baba z ľadu. Snímku Bohdana Slámu ocenili počas večera celkovo šiestimi soškami. V kategórii najlepší strih bodovala dráma slovenskej režisérky Terezy Nvotovej natočená v česko-slovenskej koprodukcii. DNA Production Petra Bebjaka a Rasťa Šestáka zvíťazila v kategórii Najlepší televízny film alebo miniséria s minisériou Spravedlnost. Večerom sprevádzala Adela Vinczeová.

Slávnosť sprevádzali aj politické témy. "Som smutná, znepokojená a rozzúrená. Nedopusťte, aby arogancia moci bránila slobode a demokracii. Držme palce všetkým slušným ľuďom," vyhlásila Kronerová na záver svojej ďakovnej reči. Ďalšia slovenská herečka Táňa Pauhofová, ktorá odovzdávala jednu z cien, mala na šatách odznak All for Jan, ktorým si uctila pamiatku zavraždeného slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Rovnaké odznaky mali podľa servera Novinky.cz aj viacerí hostia v hľadisku. Viacerí českí umelci sa zastali Českej televízie po kritike prezidenta M. Zemana.



McDonald's ženám


Sieť reštaurácií McDonald's dočasne prevrátila svoje slávne "Zlaté oblúky" písmena M v názve tak, aby vyzerali ako "W" (v slove Women, ženy). Urobila to podľa svojich slov na počesť Medzinárodného dňa žien.

Hore nohami prevrátené logo sa vo štvrtok objavilo na webovej stránke tejto obrej fast-foodovej spoločnosti a na jej účtoch v sociálnych médiách. Spoločnosť takisto prevrátila oblúky písmena na budove jednej reštaurácie v kalifornskom meste Lynwood.

Spoločnosť napísala, že "Zlaté oblúky" obrátila vôbec prvýkrát odvtedy, čo sa logo pred 60 rokmi prvý raz objavilo v reštaurácii.

Prevádzka McDonald´s v kalifornskom meste Lynwood na počesť Medzinárodného dňa žien obrátila logo tak, aby tvorilo písmeno W ako women, ženy. Foto: TASR/AP


Bezhlavo ti verím


Spevák Robo Opatovský predstavil nový singel s názvom Bezhlavo ti verím.

"Pieseň sme nahrali v pražskom štúdiu naraz, bez strihu. Práve preto má energiu a ťah. V podstate tak ako sme ju nahrali, ju hráme aj naživo,"
uviedol pre médiá Opatovský. K novej piesni už stihol spevák nakrútiť aj videoklip. Hrá v ňom aj Mako Hindy, ktorý hviezdil v niekoľkých hollywoodskych filmoch ako Smrtonosná pasca či Let Fénixa.



Velez-Zuzulová v kroji


V Ofterschwangu sa so svojou bohatou kariérou rozlúčila Slovenka Veronika Velez-Zuzulová. Tá si svoju záverečnú jazdu v Svetovom pohári naozaj vychutnala. Na štarte 1. kola sa objavila v ľudovom kroji, na svahu si spravila niekoľko zastávok, a do cieľa prišla za bujarého povzbudzovania fanúšikov.

"Myslím, že moja kariéra bola dosť pestrá, ovplyvňovaná aj zraneniami, z ktorých som sa dokázala vždy vrátiť späť. V podstate stále som bola v kontakte so svetovou špičkou a v niektorých sezónach úplne hore. Neviem, čo som mohla urobiť ešte lepšie. Som spokojná." vyjadrila sa priekopníčka zjazdového lyžovania. Slovenskí fanúšikovia sa s ňou môžu rozlúčiť aj 7. apríla v Jasnej.

Slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová počas svojej rozlúčkovej jazdy v 1. kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v nemeckom Ofterschwangu 10. marca 2018. Foto: TASR/Martin Baumann

Komentáre