Život

Highlighty týždňa: Ceny Billboard Music Awards za rok 2016 sú rozdané

"Šou musí pokračovať, zaspievala speváčka Céline Dion predtým, čo získala cenu Billboard Icon Award."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 24. mája 2016 15:00
Na snímke speváčka Céline Dion so synom. Foto: TASR/AP
The Weeknd bol najoceňovanejším interpretom na tohtoročnom udeľovaní prestížnych amerických hudobných cien časopisu Billboard - Billboard Music Awards, ktoré sa konalo v nedeľu v Las Vegas. Podľa agentúry AP premenil osem z celkových 20 nominácií. Najlepším umelcom sa stala britská speváčka Adele a cenu za najlepšieho interpreta získal Justin Bieber. Na odovzdávaní hudobných cien vystúpili okrem iných aj speváčka Kesha či Rihanna. Speváčka Céline Dion si prevzala ocenenie Billboard Icon Award a zaspievala pieseň The Show Must Go On.



Festival Pohoda oslávi 20 rokov, tento rok prídu aj veľké mená


Írska speváčka Róisín Murphy (známa aj z kapely Moloko), priekopník turntablismu a trip-hopu DJ Shadow, Jana Kirschner či David Koller sú ďalšie mená, ktoré oznámili organizátori festivalu Pohoda na stretnutí s médiami v rámci Pohoda deň_FM v Slovenskom rozhlase. V zozname potvrdených účinkujúcich sú k dnešnému dňu The Prodigy, Sigur Rós, PJ Harvey, James Blake, Róisín Murphy, DJ Shadow, Flying Lotus, Parov Stelar alebo Nina Kraviz.

Angelina Jolie bude prednášať na prestížnej londýnskej univerzite


Americká filmová herečka režisérka a produkčná Angelina Jolieová pózuje fotografom po tlačovej konferencii po svetovej premiére svojej režijnej a produkčnej filmovej drámy z druhej svetovej vojny Unbroken v Sydney 18. novembra 2014. Foto: TASR/AP
Americká oscarová herečka a ľudskoprávna aktivistka Angelina Jolieová sa stane hosťujúcou profesorkou na jednej z najprestížnejších britských univerzít - London School of Economics (LSE). Jolieová bude prednášať poslucháčom nového odboru s názvom Ženy, mier a bezpečnosť. Študentom tohto programu bude od nadchádzajúcej jesene prednášať okrem Jolieovej napríklad tiež bývalý britský minister zahraničných vecí William Hague.

Cenu Kniha roka 2015 získal Vladimír Balla za román Veľká láska


Literárny mesačník Knižná revue vyhlásil výsledky čitateľskej ankety Kniha roka 2015. V jubilejnom 25. ročníku ankety patrí hlavná cena Vladimírovi Ballovi za román Veľká láska z vydavateľstva Koloman Kertész Bagala. Druhé miesto podľa hlasovania čitateľov patrí historickej detektívke Juraja Červenáka Ohnivé znamenie (Slovart), na treťom mieste je drsný triler Jozefa Kariku Čierna hra: Vláda mafie (Ikar).


ODPORÚČAME AJ:
OSN upozorňuje: Teplota na Zemi sa neustále zvyšuje
Pri stavbe metra v Ríme našli kasárne rímskej prétoriánskej gardy
FOTO: Pri pobreží Izraela našli vrak lode s pokladom starým 1600 rokov
V meste Zug budú ako prví na svete prijímať platby v bitcoinoch
Bokovová: Mladá generácia môže ukončiť chudobu i klimatické zmeny

Komentáre