Život

Highlighty týždňa: Moderátorka Adela Banášová sa vydala

"V SND začal festival Eurokontext.sk. Mária Kráľovičová oslávila 90. narodeniny. Na Uprising prídu vzácni hostia z Jamajky. George Clooney sa stal otcom."

TASR/Webmagazin.sk, 12. júna 2017 9:00
Moderátorka Adela Banášová, archívna snímka. Foto: TASR/Dano Veselský
Obľúbená moderátorka Adela Banášová sa v piatok v súkromí vydala za hlásateľa televíznych novín Viktora Vinczeho. Druhý raz si povedali svoje áno, už za prítomnosti vyše sto hostí, nasledujúci deň v kaštieli v Tomášove, uviedol web tvnoviny.sk.

Nevesta si zvolila jednoduché šaty od slovenskej návrhárky Michaela Ľuptákovej. V reláciách RTVS, ale aj na komerčných staniciach, sa po novom bude predstavovať ako Adela Vinczeová.

Manželia Adela a Viktor ❤ Blahoželáme! #tvmarkiza #svadba #adelabanasova #viktorvincze #wedding #laska #justmarried

Príspevok, ktorý zdieľa Televizia Markiza #tvmarkiza (@tvmarkizaofficial),



Divadelný Eurokontext


Slovenské národné divadlo už tradične ukončuje sezónu medzinárodným festivalom Eurokontext.sk. Tento ročník pod patronátom Činohry SND je venovaný téme Civilizácia ohrozuje civilizáciu. "Civilizácia ohrozuje civilizáciu je neschopnosť alebo nemožnosť komunikácie, zmeniť sa vnútorne na človeka chápajúcejšieho a akoby vzájomné porozumenie alebo chápanie problémov toho druhého. To všetko vytvára akési uzavreté prostredie, v ktorom žijeme, a nie sme schopní ho prelomiť empatiou a schopnosťou porozumieť toho druhého. Takto by som nazval to ohrozenie našej civilizácie," vysvetlil pre TASR riaditeľ Činohry SND Roman Polák.

Na festivale sa predstavia súbory z ôsmich krajín, potrvá do 20. júna v Bratislave.



Mária Kráľovičová jubiluje


Divadelná a filmová herečka a recitátorka Mária Kráľovičová oslávila v stredu 7. júna životné jubileum 90 rokov. Herečka patrí k žijúcim legendám slovenskej divadelnej a filmovej scény. Na dosky Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave prvýkrát vstúpila pred 70 rokmi.

Jej kolegovia v divadle si ju uctili večerom Vivat Marína. "Marína je ako zrkadlo plynúceho času, v ktorom sa odráža živá pamäť, veď stála na všetkých javiskách našej prvej scény, bývalých aj terajších. Hold jubilantke sa tak zároveň stáva holdom divadlu," avizoval organizátor podujatia. Herečka počas neho pripomenula, že ešte stále hrá. Napríklad v aktuálnej sezóne účinkuje v hre Ivana Stodolu Bačova žena alebo v pôvodnej hre Valerie Schulczovej a Romana Olekšáka Leni.

Herečka Mária Kráľovičová oslávila okrúhle životné jubileum. Foto: TASR/Dano Veselský


The Wailers na Uprisingu


Desiaty ročník festivalu Uprising na bratislavských Zlatých pieskoch navštívi jedna z najslávnejších reggae kapiel sveta, jamajské legendy The Wailers. Tí sa po boku Boba Marleyho zaslúžili o rozšírenie reggae hudby do celého sveta a spoločne sa stali ikonou tohto žánru.

Ich hudba je nadčasová, revolučná, uvedomelá a vidieť ich naživo na Slovensku bude veľkým zážitkom pre každého (nielen) reggae nadšenca. Fanúšikovia si vypočujú a spolu s legendami zaspievajú všetky ich nesmrteľné hity na festivale, ktorý sa uskutoční 25. a 26. augusta.



Clooney otcom


Americký filmový herec George Clooney a jeho manželka, britská právnička Amal Clooneyová, sa dnes stali rodičmi dvojčiat. V londýnskej nemocnici sa im narodili dcéra Ella a syn Alexander, píše agentúra AP.

Podľa hercovho manažéra sú matka i deti v poriadku. Pre 56-ročného Georgea a 39-ročnú Amal, ktorá je libanonského pôvodu, sú dvojčatá prvými potomkami. Správy o Amalinom tehotenstve prenikli na verejnosť vo februári tohto roku.

Americký herec George Clooney a jeho manželka britsko-libanonská právnička a obhajkyňa ľudských práv Amal Alamuddinová sa stali rodičmi. Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME TIEŽ:

Pustite si priamy prenos z lesa: V Čechách spustili unikátne rádio
Dom zo seriálu House of Cards pôjde na budúci mesiac do dražby
Toto monštrum možno bude voziť ľudí na Marse
Problémy so spánkom a zlé sny: Môžu signalizovať Parkinsona?

Komentáre