Život

Highlighty týždňa: Na Art Film Feste ocenili Kráľovičovú a Bartošku

"Richard Müller natočil videoklip so svojou múzou. Skončil sa folklórny festival v Myjave. Beyoncé sa stala mamou dvojičiek. Yoko Ono je už oficiálne spoluautorkou Imagine."

TASR/Webmagazin.sk, 19. júna 2017 9:00
Na snímke herečka Marína Kráľovičová (vpravo) prebrala ocenenie od umeleckého riaditeľa festivalu Petra Nágela (vľavo). Foto: TASR/František Iván
V Košiciach sa minulý týždeň začal medzinárodný filmový festival Art Film Fest. Na úvodnom ceremoniále sa udeľovali aj Ceny prezidenta AFF Milana Lasicu. Prevzali si ich slovenská herečka Mária Kráľovičová a prezident Medzinárodného filmového festivalu (MFF) Karlove Vary a český herec Jiří Bartoška.

"Dnes som šťastná, že som tu, pretože naozaj film je siedma veľmoc. Som tu s vami a neviem čím som si zaslúžila túto cenu," povedala pri preberaní ocenenia Mária Kráľovičová a festivalu zaželala aby mal aspoň toľko rokov ako ona.

Jiří Bartoška sa vyjadril, že cena je poctou všetkým, ktorí spolu s ním 24 rokov pripravujú festival v Karlových Varoch.



Adieu Adele


Richard Müller a jeho múza Adela Banášová sa stretli pred kamerami. Ku skladbe Adieu Adele z albumu 55, ktorú Richard venoval obľúbenej moderátorke, spolu nakrútili videoklip. Autorom scenára aj režisérom je Miro Mráz. Čiernobiely umelecký klip dokonale vystihuje emóciu, ku ktorej sa Richard hlási už dlho. Legendárny spevák a obľúbená moderátorka k sebe cítia silné sympatie, ktoré premenili aj na spoločné turné.

"Adela je už roky mojou múzou. Je to celé také magické. Prvý raz v živote som ju stretol na Hlavnom námestí v Bratislave. Pršalo, stála na schodíku prenosového vozu a niečo rozprávala do mikrofónu. Pozrel som na ňu a povedal som si, Bože, to je ale úžasná ženská! Vždy, keď sa na ňu pozriem, niečo vo mne zahrká," vyznal sa spevák.



BEZ KOMENTÁRA: Folklórny festival ukončili galaprogramom





Beyoncé opäť mamou


Americká R&B speváčka Beyoncé porodila dvojčatá, informujú tamojšie médiá s odvolaním sa na zdroje blízke tejto 35-ročnej hudobníčke a jej manželovi, rapperovi Jayovi Z. Ďalšie detaily zatiaľ nie sú známe.

Hviezdny pár, ktorý má už päťročnú dcéru Blue Ivy, oznámil tehotenstvo vo februári, pričom Beyoncé odvtedy zverejnila na sociálnych sieťach niekoľko fotografií s tehotenským bruškom.




Imagine Yoko Ono


Vdovu po Johnovi Lennovi viac ako 15 rokov po jeho úmrtí aj oficiálne uznali za spoluautorku megahitu Imagine. Šéf National Music Publishers Association (NMPA) uviedol, že je pre neho veľkou cťou oznámiť toto uznanie Yoko Ono. Pri tejto príležitosti premietli aj archívny videozáznam, na ktorom John Lennon zdôrazňuje aktívnu účasť manželky na vzniku piesne Imagine.

Medzičasom 84-ročná Yoko Ono tak získala autorské práva songu, ktorý po prvý raz vydali v roku 1971.



ODPORÚČAME TIEŽ:
IMT Smile s Ondrejom Kandráčom spoločne nahrali pieseň k filmu Čiara
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Čaty do Šiah
Po titule Dievča vo vlaku sfilmujú aj nový román Pauly Hawkins Do vody
Počas teplých dní je prevenciou zubného kazu aj pitný režim

Komentáre