Život

Gumení Chlapci – prvá breakdance skupina v našich končinách

"Keď si myslíte, že korene slovenského a českého breakdance siahajú len pár rokov dozadu, ste na omyle. Gumení Chlapci oslávia už svoju tridsiatku!"

Webmagazin.sk, 14. októbra 2014 6:00
Gumení chlapci v roku 1985 Foto: Gumení chlapci


Každá generácia má niečo, čo si s hrdosťou privlastňuje a tej mladšej odkazuje, aké to kedysi bolo skvelé a aká je škoda, že „vy to už nezažijete“. Niekedy sa však takáto šanca vyskytne a niečo z minulosti precestuje kus času, aby sa mohlo opäť predviesť.

Prednedávnom ľudia zo Spots prinavrátili život do zabudnutých kúpeľov Grössling v centre bratislavského Starého mesta, už o chvíľu spustia ďalšiu zo svojich akcií. Tentoraz dali dokopy kedysi veľmi známu československú tanečnú formáciu Gumení Chlapci, ktorá je považovaná za úplne prvú breakdance skupinu na našom území.

Tri desaťročia


Už to budú presne tri desaťročia, čo Gumení Chlapci rozbalili svoju prvú šou v podchode pri bratislavskom Dome odborov Istropolis. Karol Zajac, Mako Hindy, Fredy Ayisi, Braňo Astaloš, Edo Krajčí, Peter Batthyány – to sú zakladatelia hiphopovej scény u nás aj u susedov v Českej republike. Čo meno, to osobnosť, že?

Už o pár dní sa opäť stretnú, aby si pripomenuli časy niekdajšej spoločnej slávy. Svoju šou predvedú presne na tom istom mieste, kde pred tridsiatimi rokmi ako „mladé uchá“ začínali – v podchode na Trnavskom mýte, ktorým sa denne premelú stovky ľudí. Okrem tejto šou vás v známom podchode 22. októbra bude čakať vernisáž dobových fotografií, ktorá vám pomôže naladiť sa na retro vlnu.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
Ako jedna štýlová jedna svadba pobláznila celý svet
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu
Princezná Celeste Buckingham prichádza do kín
Na Slovensku odštartoval prvý oficiálny fashion week
Do kín prichádza Sudca, plátno ovládnu hollywoodske hviezdy

Komentáre