Život

KREATÍVNY PILOT: Trasou letu vytvoril na radaroch symbol Vianoc

"Nápad letieť trasou v tvare vianočného stromu dostal samotný pilot a technici letu a realizovali ho v spolupráci s letovými dispečermi."

TASR, 25. decembra 2017 9:00
Nápad letieť trasou vianočného stromu dostal samotný pilot. Foto: TASR/AP
Pilot letel nad Nemeckom počas skúšobného letu Airbusom A380 po trase v tvare imaginárneho vianočného stromu.

Hovorca spoločnosti Airbus Heiko Stolzke vo štvrtok pre tlačovú agentúru DPA uviedol, že takmer päť a polhodinový let v predchádzajúci deň bol "obvyklým interným skúšobným letom Airbusu pred odovzdaním nového lietadla" zákazníkovi.

Na snímke zo stránky Flightradar24.com posádka skúšobného letu spoločnosti Airbus s označením AIB232E vzlietla z Hamburgu a takmer nad celým územím Nemecka vytvorila na letových radaroch vianočný stromček aj s ozdobami v tvare gulí. Foto: TASR/AP


Hovorca dodal, že nápad letieť trasou v tvare vianočného stromu dostal samotný pilot a technici letu a realizovali ho v spolupráci s letovými dispečermi. Lietadlo odštartovalo z pozemku továrne spoločnosti Airbus v nemeckom Hamburgu a tam aj pristálo.

Lietadlo urobilo počas letu niekoľko ostrých zákrut, slučiek a premetov, aby vytvorilo imaginárny obraz v tvare stromu, ktorý dokonca dopĺňali aj imaginárne okrasné gule.

Komentáre