Život

Highlighty týždňa: Finálová Dominika a zlé správy pre olympijský hokej

"Zatiaľ čo sme sledovali skvelé výkony tenistky Dominiky Cibulkovej, hokejová zostava na olympiádu sa značne oklieštila. Aj taký je šport."

Veronika Rosputinská, 27. januára 2014 6:00
Dominika Cibulková Foto: TASR/AP Photo


Minulý týždeň boli v našich médiách medzi top správami tie športové. Nečudo, veď po prvý raz v histórii našej republiky sa do finále grandslamového turnaja Australian Open prebojovala aj Slovenka. Dominika Cibulková svojou hrou robila divákom radosť, vyradila dve grandslamové šampiónky - Talianku Francescu Schiavoneovú a Rusku Mariu Šarapovovú a parádny semifinálový tenis si zahrala s Poľkou Agnieszkou Radwaňskou, s ktorou zvíťazila hladko 6:1, 6:2.

Veľké finále však Dominike nevyšlo podľa predstáv. Bola odhodlaná a ako v konferenčnom hovore so slovenskými médiami prezradila, pred zápasom necítila nervozitu, vadilo jej len čakanie na zápas. „Najhoršie bolo to čakanie, chcela som ísť čím skôr na kurt a hrať. Cítila som sa na dvorci výborne. Verím, že to nebolo moje posledné grandslamové finále, mám iba 24 rokov,“ vyjadrila sa po finálovej prehre.

Jej cestu za víťazstvom prekazila skúsená, 31-ročná tenistka Na Li, ktorá Dominiku zdolala v priebehu 97 minút v dvoch setoch 6:7 (3) a 0:6. Z Melbourne si naša reprezentantka odnáša prémiu 1,325 milióna austrálskych dolárov a 1300 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala posunúť z 24. na 13. miesto.

Zoznam zranených sa rozrastá


Pozitívne správy však tento týždeň nepriniesol pre slovenský hokej. Po dlhodobo medializovaných otázkach okolo nominácie Šatana na olympiádu do Soči sa otvára nová téma. Bude mať napokon kto za nás na turnaji hrať? Zoznam zranených hráčov sa desivo rozrastá.

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo
Zatiaľ na ňom figuruje päť mien z pôvodnej zostavy trénera Vladimíra Vůjteka. Medzi prvými otáznikmi boli opory z NHL, útočník Marián Gáborík a obranca Ľubormír Višňovský. K nim sa pridal Michal Sersen, obranca Slovana, so zranenými slabinami a bočný väz v ľavom kolene si pred pár dňami poškodil Marcel Hossa.

Čerstvou „posilou“ na listine zranených je ďalší obranca, Dominik Graňák. Zadák Dinama Moskva odohral v piatok v zápase s Dinamom Riga len pár minút, počas ktorých stihol streliť jeden gól i poraniť si členok. Sadra na nohe je vážnym ohrozením jeho štartu na blížiacej sa olympiáde.

Ruské médiá síce už informovali, že v Dominikovom prípade ide o zlomeninu, lekár slovenskej reprezentácie Vladimír Lupták však tieto správy zatiaľ nepotvrdil. „Konečné vyjadrenie posunieme až na pondelok poobede, kedy by mala byť tlačovka a bude veľa vecí jasných," povedal na margo zranených hráčov pre TASR Lupták.

Komentáre