Život

Bratislavský Bál: Elegantný, čučoriedkový a plný skvelej zábavy

"Ani tento rok v hlavnom meste nechýbal bál sezóny, hoci sa zdalo, že jeho osud je spečatený. Nádherné dámy, elegantní páni, tanec novicov, ocenenie Bratislavská čučoriedka i polnočné prekvapenie."

Veronika Rosputinská, 23. februára 2014 13:30
Foto: Daniel Kaplavka


Ešte pred pár týždňami sa svetom šírili jóbovky, že Bratislavský Bál, jedna z najobľúbenejších udalostí plesovej sezóny, je zrušený. Napokon sa tak nestalo a v sobotu 22. februára sa budova Reduty zmenila na stánok elegancie, noblesy a najmä tanca a skvelej zábavy. Hostí privítali primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, zástupca generálneho partnera Vladimír Vondrák a riaditeľ Bálu Vladimír Grežo.

K oficiálnym častiam Bálu patrí tanec novicov, tentoraz v podaní frekventantov kurzov tanečnej školy Jagermajster, ktorých uviedol známy slovenský herec František Kovár. Na tvárach mladých dám a pánov bolo vidieť, že si svoje uvedenie do spoločnosti patrične užívajú. Nasledoval úvodný valčík a tanečný parket bol za pár chvíľ plný.

Čučoriedkovo dobrý Bál


Okrem tanca a zábavy Bál udržiava pri živote aj ducha jedného významného človeka, Júliusa Satinského, prostredníctvom jeho ceny, Bratislavskej čučoriedky. Táto cena patrí ľuďom, ktorí sa neboja ukázať ľudskosť, profesionalitu a snahu urobiť niečo dobré a výnimočné.

Foto: Daniel Kaplavka
Tento rok sa z nej tešili Anton Srholec v kategórii „Idea – Počin“ a Milan Lasica v kategórii „Osobnosť“. „Julo, ďakujem. Nezabúdame,“ pozrel smerom hore Milan Lasica. „Pre mňa toto ocenenie znamená pozdrav od Júliusa Satinského. Čučoriedka je cena, ktorú akoby udeľoval on, je to jeho termín, ktorý vymyslel, takže beriem to tak, že ma odkiaľsi zhora pozdravuje a dobre sa tam zabáva,“ povedal nám pán Lasica.

Po splnení príjemných povinností čakali hostí Bálu už len hudba, tanec a zábava. O to sa postarali viacerí umelci, ktorí sa počas večera predstavili. V koncertnej sále to boli Big Band Gustáva Broma, krásne a exotické brazílske tanečnice, tanečné duo Patrícia Martinovičová a Dominik Cipár a takmer všetkých zo stoličiek dvihlo vystúpenie legendárneho Pavla Hammela. Polnočné prekvapenie nás naladilo na opernú nôtu, vystúpili sólisti Slovenského národného divadla Martin Malachovský, Miroslav Dvorský a Eva Hornyáková. Po nich prišla na rad ďalšia slovenská legenda – Peter Nagy so skupinou Indigo.



V divadelnej sále hostí zabávali Swing Society Orchestra, Starmania, očarujúca Beáta Dubasová a jej najväčšie hity, tanečné číslo predviedla Sabrosura a nadránom sa o hudbu staral DJ Michal Suchánek. Okrem týchto dvoch sál organizátori pripravili aj Chillout zónu, kde vystupovalo Silent Trio a hostí čakal aj šikovný fotograf, ktorý fotografie pre hostí hneď na mieste aj vytlačil. „Moja spokojnosť sa odvíja od spokojnosti našich hostí, ktorých je tu dnes vyše 400,“ prezradil nám riaditeľ Bálu pán Vladimír Grežo. Musíme mu odkázať, že spokojný určite byť môže. Atmosféra bola skvelá a na tvárach hostí bolo vidieť, že Bratislavský Bál má svojich priaznivcov, pre ktorých sa ho oplatilo zachrániť.

Komentáre