Život

Ako sa uplatniť na trhu práce, kde panujú neľútostné podmienky?

"Letné prázdniny sú preč."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 22. septembra 2017 14:44
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Nie len z tohto dôvodu sa na trhu práce musí zaevidovať niekoľko stoviek nových uchádzačov o zamestnanie, pretože len málokto má to šťastie, že si môže dovoliť nepracovať a užívať si sladké nič nerobenie. Aj keď je to príjemné, človeka by to zrejme dlho ani nebavilo a v ničom by ho to nakoniec ani neobohatilo.

Práca šľachtí človeka, sa hovorilo v minulosti, no ani dnes by sme túto myšlienku nemuseli až tak celkom zatracovať. Nezamestnanosť mladých ľudí je každoročnou témou, pretože po náročnom dokončení diplomovej práce a získaním titulu to nekončí.

Zmeňte svoje nároky
To je asi najčastejší problém mladých ľudí, ktorí ukončia svoje vzdelanie, a že ich nie je málo. Len v minulom roku to bolo viac ako 11 000 študentov verejných škôl. Človek so skúsenosťami si povie, že sa musí uspokojiť s tým, čo má. Mladí ľudia to riešia inak. Za takéto peniaze a v týchto podmienkach to robiť nebudem. Lenže nie všade na nich čakajú s otvorenou náručou. Dôležitá je aj prax, informácie a prehľad, nikdy neviete, v čom vám aj pomôže Inkscape aplikácia.

Nerovnováha na trhu práce
Vzniká aj v dôsledku toho, že budúcu generáciu nevychovávame adekvátne. Nie je to myslené len z pohľadu rodičov, dôležitý je aj systém vzdelávania, ktorý je samozrejme závislý na fungovaní a podpore zo strany štátu.

Plánujte dopredu
Na Slovensku vládne už niekoľko rokov nepomer a nerovnováha medzi obľúbenými odbormi a pozíciami, ktoré sú na trhu práce dostupné a voľné. Znamená to, že by sme sa mali viac zaujímať o to, či ponúkame našim deťom odbory, v ktorých sa skutočne môžu uplatniť a nemusia tak zbytočne odchádzať do zahraničia. Aj u nás sa dá založiť Ready Made spoločnosť, s ktorou budete podnikať v tom, čo vás baví. Možno by ste o tom mali ale premýšľať ešte pred výberom školy.

Komentáre