Život

3 kroky, ako si jednoducho dokážete spríjemniť svoju prácu

"Pozitívne pracovné prostredie je nevyhnutné pre duševnú a fyzickú pohodu pracovníkov, ale tieto podmienky sa nevytvoria len tak bez pričinenia dotknutých osôb. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 9. januára 2018 10:11
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Tými sú samozrejme zamestnávateľ a jeho zamestnanci. Ide o vytvorenie dokonalej súhry, ktorá sa v konečnom dôsledku odrazí na výkone. Nemusíte ale čakať na nadriadeného, môžete si pomôcť aj sami a veľmi jednoducho.

1. Zaveďte vlastnú firemnú kultúru
Zamestnať sa dnes nie je až tak celkom jednoduché a pokiaľ sa vám nakoniec podarí nájsť vyhovujúce miesto, môže vám zotrvanie v takejto práci znepríjemňovať kolega, pokazená stolička a slabé vetranie v miestnosti. Uvedomte si ale, že za vykonanú prácu vás hodnotia a v konečnom dôsledku má aj vaše zamestnanie a obyčajná obsluha obchodných váh v predajni zmysel.

2. Objavte tímového ducha
Dobré pracovné podmienky vyplývajú aj z hodnôt, ktoré spoločnosť považuje za dôležité pre svoje poslanie, ako je zabezpečenie zvládnuteľného pracovného zaťaženia a podpora obojsmernej komunikácie prostredníctvom otvorených kancelárskych priestorov a pravidelných tímových stretnutí, kde sa na látkových obrusoch stolov nachádza neraz veľké množstvo pochutín.

3. Zodpovednosť
Jednou z vecí, ktorá vám bude vo vašej práci pomáhať, je aj zodpovednosť v určitých pracovných úlohách. Znamená to, že s jej pocitom si môžete viac uvedomovať potenciálny prínos pre vašu firmu. Je to veľmi dôležitý faktor, bez ktorého sa vám vo vašej práci zrejme moc dariť nebude.

Ak ho nepociťujete, skúste vlastnú iniciatívu. Môžete začať obyčajnou angažovanosťou pri varení kávy. Moderné mlynčeky na kávu a preso stroje dnes veľa obsluhy už predsa nepotrebujú, tak to vyskúšajte.
Vieme, že bez finančného ohodnotenia a občasnej pochvaly to nefunguje tiež, ale tú si najskôr musíte zaslúžiť. Držíme vám palce.

Komentáre