Život

3 frázy, na ktoré si počas konfliktu dávajte pozor

"Neexistuje univerzálny spôsob, ako sa vyhnúť konfliktu a v podstate to nie je vždy ani nevyhnutné. Spor je predsa hnacou silu každého jedného vzťahu, ktorý ho svojim spôsobom trochu aj okorení."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 12. marca 2019 8:36
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Musíte ale vedieť a poznať správnu mieru "korenia", ktoré nikomu neublíži. Nájsť si dobrú techniku boja a argumentov, medzi ktorými by nemali rezonovať tieto tri slová.

Nemáte to zmysel
Skôr než sa v záplave emócií a citov rozhodnete vysloviť vážne veci, uvedomte si ich silu. Vieme, že je to v afekte veľmi náročné, ale nesmiete sa nechať vyprovokovať tým, čo v podstate nie je ani dôležité. Uvedomte si, že hľadanie ideálnej osoby, napríklad aj na online zoznamke, nemusí byť vždy jednoduché. A stratiť človeka len preto, že ste mu chceli touto špeciálnou frázou ublížiť, za to predsa nestojí. To, či má vzťah zmysel si musíte uvedomiť hneď na jeho začiatku.

Nechcem ťa už ani vidieť
Odíď z môjho života, daj mi pokoj a nechcem ťa už ani vidieť.“ Kvôli svojim emóciám sme niekedy schopní stratiť všetko, na čom nám kedysi záležalo. Zahodiť za seba tie najkrajšie roky života a šancu na konštruktívne rozhodnutie. Aby ste nepreukázali, že svoje slová ľutujete, stanete sa ešte agresívnejší a konflikt sa vystupňuje.

Krásne snubné prstene sú symbolom lásky a vernosti, v ktorú všetci tak veľmi veríme a dúfame. Ale okrem viery a snov je dôležitá aj realita. Tá, kde sa budete jeden k druhému správať s úctou a ohľaduplnosťou. Tolerovať správanie a povahové črty človeka, po boku ktorého chcete byť šťastní.

Nudím sa
Slová majú na nás veľký vplyv. Preto si dajte pozor, kedy a v akej situácii ich vyslovujete. Aj tým, na čo myslíte, si môžete ublížiť. Ak sa nudíte a dávate to za vinu tomu druhému, zrejme niekde nastala chyba, ktorá sa dá ale napraviť. Nikdy ju však vo vzťahu medzi dvoma ľuďmi nehľadajte len na jednej strane.

Oživiť vzťah pomôžu spoločné prechádzky v prírode, kino alebo divadlo, či kaviareň. V intímnom živote vyskúšajte erotické pomôcky. Uvidíte, že je to oveľa lepšie, ako vzájomné obviňovanie sa a útoky!

Komentáre