Zdravie

Zahoďte pyžamo a uložte sa do postele na Adama

"Spánok má výrazný vplyv na ľudské zdravie. Nejde však už len o to koľko a v akom prostredí by ste mali spať."

Zuzana Lobotková, 17. apríla 2017 9:00
Foto: TASR
Nahota v posteli má svoje výhody aj mimo intímnych chvíľ s partnerom. Dokáže pomôcť pri snahe schudnúť vďaka tomu, že prílišné teplo v posteli spôsobuje nadprodukciu hormónu kortizolu. Tento hormón ovplyvňuje apetít a smeruje k nárastu telesnej hmotnosti. Okrem toho prospieva plodnosti a zabraňuje vzniku genitálnych oparov.

Správne vetranie


Teplo v posteli možno znelo v zimných mesiacoch lákavo, ale vetranie intímnych partií pomáha zastaviť množenie mykotických buniek, ktoré sa z prílišného tepla a vlhka naozaj tešia. Povedať áno nahote v posteli pomôže aj mužskej plodnosti. Hormón testosterón sa uvoľuje v noci a jeho produkcia je slabšia v prípade, že je mužské telo prehriate. A pohľad na nahú kožu stimuluje vzrušenie.

Určite poznáte odporúčania na kvalitný spánok. Pravidelný čas zaspávania a vstávania, a to aj cez víkend, upokojenie mysle kúpeľom, miernym cvičením ako je napríklad joga alebo čítaním knižky, udržiavani spálne v čistote, tme a tichu, či písanie zoznamu úloh na zbavenie sa nervóznych myšlienok.

Zaraďte k tomu aj nahotu. Práve tá udržuje telo chladnejšie počas noci, a práve prílišné teplo je známa príčina nepokojného a nie príliš hlbokého spánku. Možno sa toho obávate v zime, no určite doma kúrite, takže ak doma udržujete teplotu medzi 18 a 24 stupňov, nemal by nastať žiaden problém.

Nahé zdravie


V prieskume vo Veľkej Británii, ktorý publikoval Daily Mail sa ukázalo, že 40 percent ľudí nemá príliš dobrý spánok. Až 24 percent spalo len šesť hodín denne, napriek odporúčaným siedmim až deviatim hodinám. Viac než tretina hlásila, že aj po prebudení sú unavení, 32 percent uviedlo ako problém boľavý chrbát a 27 percent boľavý krk.

To len podporuje tvrdenia vedcov z Americkej rakovinovej spoločnosti, ktorí zistili, že spánok trvajúci menej ako päť hodín denne spôsobuje, že muži majú dvojnásobne vyššiu šancu na rozvoj rakovinových ochorení. Muži pod 65 rokov, ktorí spia menej ako odpoúrčaných sedem hodín za noc mali o 55 percent vyššie riziko tých typov rakoviny, ktoré sú najnáročnejšie na liečbu a aj to s nízkou úspešnosťou. Skúsite nahý spánok aj vy?

ODPORÚČAME AJ:
Odborníci: O očkovaní treba hovoriť zrozumiteľne
Prsné implantáty so sebou nesú riziká. Poznáte ich?
Trápi vás depresia? Treba ju liečiť, môže spôsobiť aj smrť
I. SCHRÉTER: Bez očkovania by bolo oveľa viac infekcii a úmrtí

Komentáre