Zdravie

Začína vás časté močenie v noci obťažovať?

"Existuje jednoduché riešenie."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 17. augusta 2017 19:15
Ilustračné foto. Foto: TASR
Pokiaľ vám obdobie spánku prerušuje nutkanie na močenie, nie je to zrejme príliš príjemné. Podľa odborníkov by ste mali zbystriť pozornosť v prípade, ak močíte 3x za noc, samozrejme, že to neplatí, pokiaľ je váš celkový organizmus zasiahnutý vírusovým ochorením, ktoré sprevádza prechladnutie. Vtedy sa častejšie močenie dá predpokladať.

Odborník na problémy s močovými cestami
Svoje zdravie máte len jedno, preto by ste nemali čakať ani chvíľu a navštíviť urológa vo svojom okrese. Tento lekár sa špecializuje okrem iného aj na ochorenie močových ciest. Ak teda trpíte týmto problémom, neváhajte sa na jeho odborné rady obrátiť.

Nočné vstávanie na záchod narušuje vaše spánkové cykly. To následne môže viesť k depresiám, poruche pozornosti, čo vám môže vadiť v práci, ale aj k vysokému krvnému tlaku. Časté močenie vám môže prekážať aj v situáciách, ktoré si chcete naplno užiť. Ak ste si kúpili vstupenky na Chicago a máte obavu, že by vám unikli najdôležitejšie detaily, svoj problém určite neodkladajte.

Potrebujete viac dôvodov?
Kvalitný spánok podporuje pozornosť, kreativitu a schopnosť rozhodovania. Váš mozog bude reagovať ako prvý tým, že vaše nálady nebudú primerané danej situácii. Prepojenie našich emócií a mozgu bolo preukázané už veľmi dávno. Zbavte sa problémov s močením a nebudete viac agresívni, trpieť depresiami či apatiou voči okoliu.
Ak sa vám to spočiatku nebude dariť, začnite miernym upokojením pri rozohriatom krbe. Rytmický pohyb plamienkov vás upokojí a teplo bude pôsobiť aj na vaše choré telo.

Vplyv na fyzické zdravie
Včasná návšteva a diagnostika problému u urológa je však najlepšou cestou, ktorá vás ochorenia zbaví na trvalo. Chráňte si vaše zdravie a nepodceňujte svoje osobné prehliadky ani u tohto špecialistu. Za vaše zdravia ste nakoniec zodpovedný len vy sami.

Komentáre