Zdravie

Valentínsku kvapku krvi podporili Mondi SCP a OZ Ružomberčan

"Ústav klinickej hematológie a transfuziológie Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok v spolupráci s OZ Ružomberčan zorganizoval v piatok 15. februára 2019 Valentínsku kvapku krvi."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. februára 2019 9:19
Valentínsku kvapku krvi podporili Mondi SCP a OZ Ružomberčan Foto: ECO-Investment
Na darovanie krvi boli pozvaní zamestnanci Mondi SCP a členovia OZ Ružomberčan. Pri tejto príležitosti darovala spoločnosť Mondi SCP zdravotníckemu personálu ústavu nové pracovné odevy. OZ Ružomberčan darovalo pre skvalitnenie pracovných priestorov na oddelení transfuziológie technické vybavenie. Darcovia, ktorí boli v piatok darovať krv, dostali tiež malé darčeky.

Veľmi si vážime, že firma Mondi SCP umožňuje svojim zamestnancom darovať krv a to pravidelne, čím našej nemocnici veľmi pomáha. Ceníme si aj odovzdané dary ako od Mondi SCP, tak aj od OZ Ružomberčan. Sme radi, že môžeme spolu komunikovať a spolupracovať pri mnohých príležitostiach ako sú napríklad aj Dni zdravia,“ uviedol primár Ústavu klinickej hematológie a transfuziológie, MUDr. Juraj Mitura.

„V mene OZ Ružomberčan by som chcela poďakovať všetkým darcom krvi, ktorí svojim šľachetným činom dávajú iným nádej na uzdravenie," povedala zakladajúca členka OZ Jana Streitová.
Valentínsku kvapku krvi podporili Mondi SCP a OZ Ružomberčan Foto: ECO-Investment

Najbližší Deň zdravia v Mondi SCP bude 22. mája 2019. Ústav klinickej hematológie a transfuziológie príde so svojou mobilnou transfúznou stanicou v tento deň do Mondi SCP. Zamestnanci môžu tak priamo na pracovisku darovať krv.

OZ Ružomberčan
OZ Ružomberčan patrí k najväčším občianskym združeniam na Slovensku. V súčasnosti má viac ako šesť tisíc členov. Najviac, cez 4 800 členov, pochádza priamo z Ružomberka. Členovia sú aj z okolitých obcí - Likavka, Lisková, Liptovské Sliače, ale aj z Dolného Kubína, Liptovského Mikuláša a z Bratislavy. OZ ponúka riešenia pre zlepšenie života rodín, seniorov a detí. Presadzuje vytvorenie podmienok a prijatie takých opatrení, ktoré zabezpečia dlhodobý rozvoj podnikania a priemyslu v Ružomberku, prispieva k nárastu turizmu v regióne formou zatraktívnenia turistických chodníkov a kultúrno-historických objektov. V neposlednom rade pomáha Ružomberku pri riešení neúnosnej dopravnej situácie v meste a to apelom na dobudovanie úseku diaľničnej komunikácie D1: Hubová – Ivachnová a následne vybudovaním južného obchvatu Ružomberka: rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica – Ružomberok.

Komentáre