Zdravie

Tieto vitamíny prispievajú k odstráneniu vyčerpania a únavy

"Prípravky s rastlinnými výťažkami pripravujú výskumníci vo forme štandardizovaných extraktov"

TASR, 15. augusta 2019 15:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič
Spoločnosť Jamieson je jedným z mála celosvetových výrobcov prírodných vitamínov s vlastným výskumom. Jej produkty sú jedinečne navrhnuté, vyrobené a kontrolované internými výskumnými pracovníkmi vo farmaceutických laboratóriách. Napríklad prípravky s rastlinnými výťažkami pripravujú výskumníci vo forme štandardizovaných extraktov, t.j. výťažok je štandardizovaný na obsah určitej aktívnej látky.

Takéto prípravky, napríklad extrakty echinacey, cesnaku, zázvoru, ženšena, kurkumy, macy, pestreca, ginkga, valeriány, čučoriedok, brusníc, hroznových jadierok, oregana, paradajok, prasličky, morských rias, serenoy či pupalky v samostatných produktoch či produktoch tvorených komplexom výťažkov v porovnaní s rovnakým množstvom nespracovanej suroviny (sušenej rastliny v prášku) zaručujú stály, opakovane dosiahnuteľný účinok pri najvyššom stupni bezpečnosti. Vysoký štandard výrobkov potvrdzuje aj získanie certifikovaného loga TRU-ID®, ktoré prípravkom s rastlinnými výťažkami nedávno udelil kanadský nezávislý program certifikácie vytvorený na univerzite v Guelphe. Certifikát TRU-ID® je zárukou, že pri kúpe prípravkov s rastlinnými výťažkami spotrebiteľ nadobudne výrobok takého zloženia, aké sa uvádza na etikete.

Špecifický botanický pôvod aktívnych zložiek v súlade so schválenými štandardmi sleduje najnovšia technológia DNA barcode (skúmanie krátkych úsekov DNA), čím potvrdzuje ich pravosť. Certifikačný program TRU-ID® disponuje širokou škálou špeciálnych štatistických prístupov a identifikačnou databázou obsahujúcou viac ako 45 000 druhov a viac ako 180 000 DNA sekvencií. Pre udržanie vysokých štandardov, ktoré zaručujú autentickosť a nemennosť prírodných zložiek, sa tento štandardný certifikačný proces pravidelne kontroluje, obnovuje a dopĺňa o nové poznatky.

Podľa vyjadrenia Zuzany Rajčániovej, obchodnej riaditeľky firmy INTERPHARM Slovakia, výhradného dovozcu a distribútora vitamínov spomínaných vitamínov do lekární na Slovensku, ale aj v Česku, Maďarsku a Rakúsku kvalitu prírodných vitamínov potvrdzuje aj už piate ocenenie titulom SUPERBRANDS. Je potvrdením toho, že svojimi účinkami podporujú liečivé sily organizmu, procesy detoxikácie, ochranu buniek pred oxidačným stresom, posilňujú dáva všetkým produkty, ktoré poisilňujú imunitu a napomáhajú tak predchádzať rozvoju mnohých civilizačných ochorení či pozitívne ovplyvňovať ich liečbu. Prispievajú k odstráneniu vyčerpania a únavy a zvyšovaniu výkonnosti, majú tak priaznivý vplyv na udržanie dobrej fyzickej a psychickej kondície.

Komentáre