Zdravie

Počas PN možno zmeniť miesto pobytu cez sviatky len so súhlasom lekára

" Len ošetrujúci lekár môže na základe zdravotného stavu práceneschopnej osoby povoliť zmenu miesta jej pobytu. "

TASR, 23. decembra 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič
Sociálna poisťovňa upozorňuje poberateľov dávky nemocenské, že zmeniť miesto pobytu zaznamenané v Potvrdení o dočasnej pracovnej neschopnosti môžu len so súhlasom ošetrujúceho lekára.

Platí to všeobecne a platí to aj počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov. Len ošetrujúci lekár môže na základe zdravotného stavu práceneschopnej osoby povoliť zmenu miesta jej pobytu. Zmenu zaznamená do zdravotnej karty pacienta a vyznačí ju tiež v Potvrdení o dočasnej pracovnej neschopnosti. Poberateľ nemocenského je následne povinný sám oznámiť túto zmenu pobočke Sociálnej poisťovne. Adresu nového pobytu oznámi písomne oddeleniu lekárskej posudkovej činnosti v tej pobočke poisťovne, v ktorej bol evidovaný do zmeny pobytu.

Počas práceneschopnosti je poistenec povinný dodržiavať liečebný režim, ktorý určuje ošetrujúci lekár, organizuje posudkový lekár a kontroluje určený zamestnanec Sociálnej poisťovne. Poistenec je povinný zdržiavať sa na adrese uvedenej v Potvrdení o dočasnej pracovnej neschopnosti, v ktorom môže byť vždy uvedená len jedna adresa.

TASR informovala Sociálna poisťovňa.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Oči v zime ohrozuje vysušovanie aj snežná slepota
Chronickou obštrukčnou chorobou pľúc trpí každý desiaty Slovák
Nová superpotravina: Toto by ste mali vedieť o chlorofylovom trende
Prejavy atopického ekzému môže zhoršiť chlad

Komentáre