Zdravie

Oslabená imunita? Skúste bylinné sirupy!

"Receptov na posilnenie imunity je celá rada. Prečo zrovna bylinné sirupy? Výhodou byliniek je, že sú chutné, aj pomáhajú. Kašeľ, chrapot, škrabanie v krku – s tým všetkým si dokážu poradiť"

TASR, 17. októbra 2016 15:50
Bylinky pomáhajú nech už čerstvé, sušené, ale taktiež práve vo forme bylinných sirupov Foto: Vitar
Bratislava 17. októbra (OTS) - Jeseň a zima sú pre nás obdobím, keď sa zavierame do svojich obydlí pred chladným počasím a snažíme sa uniknúť všemožným vírusom a chorobám. Zahrádky sú síce v hlbokom zimnom spánku, ale pokiaľ ide o bylinky, stále častejšie tvoria neodmysliteľnú súčasť nášho života.

Ktoré si vybrať a odkiaľ ich v zime vziať?

Šalvia
Šalvia má liečivé a hojivé účinky. Ako bylina je vhodná pre upokojenia kašľa, nádchy, znižuje potenie a napomáha tráveniu. MaxiVita prináša na trh bylinný sirup na posilnenie imunity. Bylinné extrakty obsiahnuté v tomto sirupe podporujú prirodzenú obranyschopnosť organizmu, najmä v období chrípok a nachladnutí. Bylinky sú naviac obohatené o vitamíny C, E a vitamíny skupiny B. Sirup obsahuje 10 vitamínov a bylinných extraktov.

Tymián
Ako liečivá rastlina pomáha pri príznakoch nachladnutia a zápalu priedušiek. Tu môžete siahnúť taktiež po sirupe, ktorý vďaka svojej konzistencií ukľudní a pomôže. Bylinný sirup MaxiVita Prieduškový pôsobí priaznivo na dýchacie cesty a napomáha pri rekonvalescencií. Chráni sliznicu, znižuje jej dráždivosť a uľahčuje vykašliavanie.

Echinacea
Používa sa k prevencií infekčných ochorení, chrípky, angíny, zápalu dutín, chronických zápalov močového mechúra, ženských pohlavných orgánov, prostaty a pri sklonoch k hnisaniu. K úľave pri prechladnutí močových ciest je na trhu – sirup Maxivita Brusnica – obsahuje bylinné extrakty z brusnice, echinacey a vitamín C. Ako je známe, brusnica priaznivo pôsobí na močové cesty.

Medovka
V domácej bylinkovej záhradke by nemala chýbať medovka. Pitie medovkového čaju s medom posilní človeka na duchu i na tele a umožní kvalitný spánok. Na trhu je k dostatiu napríklad Sirup Maxivita Pokojný spánok – obsahuje prírodné extrakty z medovky, materinej dúšky, ľubovníku, valeriány, teda z bylín, v ľudovom liečiteľstve používaných k celkovému upokojeniu organizmu. Podporujú psychickú pohodu a dokážu navodiť harmóniu dôležitú pri zaspávaní. Sirup je naviac obohatený o nepostrádateľný antioxidant vitamín C.

Radu doplňuje bylinný sirup MaxiVita NaKašeľ. Nemenej účinný a veľmi obľúbený u maminiek s malými deťmi je bylinný sirup MaxiVita Kašlík, ktorý môžu užívať deti už od 1 roku! Pomáha uvoľňovať hlien tvorený v dýchacích cestách a uľahčuje vykašliavanie. Ukľudňuje podráždenú sliznicu dýchacích ciest, a zmierňuje tak dráždenie ku kašľu.

Žihľava
Táto bylina sa vyznačuje vysokým obsahom železa. MaxiVita sirup Železo + žihľava je určený tým, ktorí trpia nedostatkom červených krviniek a krvného farbiva. To zaisťuje okysličenie organizmu a tým aj jeho odolnosť a výkonnosť. Sirupová forma železa výborne chutí a v spojení so žihľavou tvorí unikátny výrobok na trhu.

Všetky sirupy sú dostupné vo vašich obľúbených marketoch a drogériách alebo na www.nasevitaminy.sk. Odporúčaná predajná cena za 200 ml je 2,99 €.

Komentáre