Zdravie

Aj orgazmus má svoj deň. Oslavujete?

"Bez ohľadu na vek, sexuológovia tvrdia, že sex pomáha k psychickej vyrovnanosti. Niektorí odborníci dokonca hlásajú, že je to aj dobrá prevencia rakoviny a ochorení srdca."

Webmagazin.sk, 9. augusta 2013 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Orgazmus u ženy je hodný oslavy, povedali si v Brazílii, kde vo štvrtok aj tento rok oslavovali Deň orgazmu. V mestečku na severovýchode krajiny Esperantina poslanci ešte v roku 2001 uzákonili, že 8. august bude sviatok sexuálneho vyvrcholenia.

Týmto opatrením sledovali vyšší cieľ, chceli pomôcť miestnym ženám k lepšiemu sexuálnemu životu, väčšina z nich totiž bola nespokojných. Ľudia sa takto majú aspoň jeden deň v roku usilovať o to, aby spolu s partnermi dosiahli orgazmus. Vzhľadom na to, že si tu Deň orgazmu pripomínajú už niekoľko rokov, dá sa predpokladať, že sa im toto opatrenie asi osvedčilo.

V ktorom veku je to najlepšie?


Najlepší sex mávajú vraj ženy po 30-tke, má to byť dôsledok toho, že vtedy sú obzvlášť zmyselné. Práve po dovŕšení tohto veku už majú vedieť zaobchádzať so svojimi sexuálnymi túžbami a potrebami. Sex tiež prežívajú najintenzívnejšie, nie je preto divu, že práve medzi 30 a 40 rokom života dosiahnu najľahšie orgazmus.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Bez ohľadu na vek, sexuológovia tvrdia, že sex pomáha k psychickej vyrovnanosti. Niektorí odborníci dokonca hlásajú, že je to aj dobrá prevencia rakoviny a ochorení srdca. Pri milostnom akte sa do teľa uvoľňuje množstvo "hormónov šťastia" zvaných endorfíny. Tieto hormóny majú posilňovať imunitný systém človeka. Skutočný orgazmus by mal okrem iného blahodarne pôsobiť aj na lesk vlasov či vyhladzovanie vrások.

Liek proti bolesti hlavy


Stará známa výhovorka, ktorou jeden z partnerov odmieta intímne zblíženie, má byť iba výhovorkou, pretože práve sex bolesti hlavy lieči. Má to len jeden háčik - táto terapia zaberá iba ráno, pri prebúdzaní. Pokiaľ teda trpíte bolesťami hlavy a nič vám nepomáha, máte tu návod na liečbu zadarmo.

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann
Rakúski vedci vraj okrem toho zistili, že sex pomáha zaháňať aj nádchu a je tiež najlepším antidepresívnym liekom, aký je dnes možné zohnať. Má tiež zmierňovať stres a trému. Ako vidno, využitie je naozaj všestranné.

Dá sa rozpoznať, kedy žena predstiera?


Iste každého muža zaujíma, či žena, s ktorou strávil intímne chvíle, je po sexe s ním skutočne uspokojená, alebo či to len tak hrá, aby ho nezarmútila a urobila mu radosť. Americkí vedci - tiež zvedaví muži - sa nad touto otázkou vážne zamysleli a po dôkladnom preskúmaní prišli na sedem príznakov, podľa ktorých možno s istotou zistiť, že orgazmus vašej dámy je nefalšovaný.

Podľa ich zistení žena, ktorá prežíva pravý orgazmus, vrtí členkami, tečie jej z nosa, má stvrdnuté prsné bradavky, rozšírené očné zreničky, sucho v hrdle, sčervenalú pokožku medzi prsiami a skrútené palce na nohách.

Komentáre