Zdravie

Ľudské telo vekom stáva svoju stavebnú bielkovinu, ako si ju doplniť?

"Kolagén dokážete nájsť aj v kvalitnej strave, napríklad v tučných rybách, červenej zelenine a ovocí, v semienkach a orechoch, alebo v huspenine, ktorú by ste však museli mať v jedálničku pravidelne."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. apríla 2018 11:32
Foto: Inca Collagen
Od 25. roku života však ľudské telo postupne stráca schopnosť kolagén tvoriť a po 40. roku ho už netvorí takmer vôbec. Postupný úbytok kolagénu vedie k zhoršeniu stavu kostí, a prejavuje sa okrem iného oslabením svalstva, znížením trenia vo vnútri kĺbov, až rôznymi degeneráciami. Pre zachovanie celkového zdravia, pohyblivých kĺbov a pružnej pokožky bez viditeľných vrások je preto dôležité jeho dopĺňanie pravidelným vnútorným užívaním.

Syntéza kolagénu je najvyššia medzi 40.-60. rokom života. Syntéza elastínu, čo je tiež taká hlavná súčasť našich kĺbov a kože je v dorastovom veku okolo 15 rokov života. Syntéza kolagénu je medzi 40.-60.rokom života. Potom už vidieť, že vrchol padá a dochádza k degradácii a starnutiu. Existuje takáto poučka, že zdravý kolagén znamená zdravý jedinec,“ hovorí ortopéd Vladimír Holoubek. Kolagén dnes nájdete v mnohých kozmetických prípravkoch. Najlepšie je dodať ho telu zvnútra, ideálne v takej forme, ktorá je mu najbližšia.
Kolagén je potrebné konzumovať v akejkoľvek vekovej kategórii. Samozrejme, medzi tým 40-60 rokom, kedy je produkcia najväčšia, to je taká riziková kategória. Kolagén sa nám prejavuje v krásnej tvári. Ale aby ste si takú krásnu tvár zachovali a nedošlo k rýchlej degradácii kolagénu, čo sa prejavuje zhoršenou kvalitou kože, nechtov, vlasov, ale i zhoršenou kvalitou nervovo-svalového tkaniva. Kolagén je potrebný v každom veku,“ dodáva Holoubek.
Foto: Inca Collagen

Pre telo prirodzený
Aby sa však kolagén dobre vstrebal a účinkoval v našom tele tak ako má, musí byť živý, teda „bio-aktívny“. Bio-Aktívny kolagén je najviac podobný ľudskému kolagénu, ľahko sa vstrebáva a má rýchly nástup účinku. Spracováva sa tak, aby bola zachovaná jeho biologická hodnota – tzv. studenou technológiou. Vyrába sa výlučne vo forme hydrolyzovaného prášku, ktorý jednoducho rozpustí vo vode, či inej tekutine a vypije.

Inca Collagen je Bio-Aktívny morský kolagén a naše telo s ním dokáže pracovať ako s vlastným. Obsahuje 100% čistý morský kolagén bez prísad typu I., II., III., Vo forme prášku je najlepšie vstrebateľný a už po mesiaci užívania môžete pozorovať prvé výsledky. Priaznivo vplýva na bunkovú obnovu a regeneráciu a zabezpečuje pokožke, vlasom aj nechtom optimálny stupeň výživy. V jednej dávke si doplníte až 3000mg čistého kolagénu bez prísad.

Kolagén má ešte jednu výnimočnú vlastnosť - putuje presne tam, kde si ho telo pýta najviac. Pri jeho pravidelnom užívaní dokáže zlepšiť kvalitu vlasov a nechtov, vie vyhladiť drobné vrásky aj zosvetliť pigmentové škvrny. Navyše spevňuje a hydratuje pokožku.

Kolagén a vitamín C sú nerozlučná dvojica. Vitamín C pomáha správnemu vstrebávaniu kolagénu v tele, preto je výborné doplniť ho telu súčasne s kolagénom. Môžete siahnuť po dostupných výživových doplnkoch, ale množstvo vitamínu C nájdete aj v zelenine a ovocí, čím zároveň pomôžete svojmu zdraviu a imunite.
Inca Collagen zoženiete v každej dobrej lekárni alebo na www.incacollagen.sk



Prečítajte si tiež:
Doprajte svojmu telu regeneračný účinok pomocou prírodného kolagénu

Komentáre