Technológie

Mobil za vyše osemtisíc eur s vlastným osobným asistentom

"Volá sa Vertu Signature Touch for Bentley a je určený výhradne pre majiteľov luxusných automobilov značky Bentley. Jeho cena presahuje šialených osemtisíc eur. "

Erik Stríž, 19. januára 2016 14:00
Vertu Signature Touch for Bentley Foto: Vertu
Je to o imidži. Keď si kupujete mobilný telefón, chcete, aby vyzeral čo možno najlepšie, najluxusnejšie a prémiovo. Práve pre pocit luxusu začali výrobcovia mobilných telefónov používať kovy, zadné kryty zo skla a rôzne iné špeciálne materiály využívané napríklad v leteckom priemysle.

Najdrahšími telefónmi dostupnými pre bežných smrteľníkov sú dnes niektoré modely značky Samsung a Apple, avšak ani všetky drahé modely dokopy nestačia na cenovku, ktorú prilepil na svoj mobil výrobca Vertu. Špeciálny smartfón s koženými krytmi sa bude v Spojených štátoch predávať za 9-tisíc amerických dolárov, čo dnes predstavuje približne 8 200 eur. U nás sa pravdepodobne predávať nebude, najbližšie si ho budú môcť európski zákazníci zadovážiť vo Veľkej Británii.

V Anglicku sa nový smartfón s astronomickou cenou bude skladať ručne. Pochopiteľne, technická výbava v podobe Full HD displeja, výkonného procesora a väčšej pamäte bude poskladaná kdesi v čínskej továrni, z ktorej na pásoch vychádzajú aj naše Sony, LG, Samsungy a iPhony, ale krytovanie bude niesť označenie “hand-made”.

Zákazníci v prípade smartfónu Signature Touch for Bentley nebudú platiť za technické parametre, ale za prestíž a jedinečné materiály krytov. Pôvodná verzia telefónu Signature Touch obsahuje pravú kožu pomenovaná ako Grape Lizard . Tá má fialové odtiene a výraznú štruktúru, ktorá môže pripomínať aj šupiny plazov. V prípade verzie pre majiteľov vozidiel Bentley je táto koža nahradená dvojicou iných, pričom tie už nemajú tak výraznú textúru. Na zadnej stene telefónu je potom vyrazené 3D logo automobilky.

Na Full HD displeji telefónu sa zobrazuje operačný systém Android s mierne upravenou grafikou, aby sa smartfón odlišoval od neprehľadných zástupov iných telefónov.

Vertu Signature Touch for Bentley Foto: Vertu

Najlepší mobilný asistent na svete

To najzaujímavejšie na výbave telefónu však nie je logo Bentley, Full HD displej alebo kožené kryty. Spolu s telefónom si zákazník kupuje aj 24-hodinovú concierge službu, ktorá na zavolanie vybaví parkovanie, luxusný taxík, lístky na premiéru v divadle alebo rezervuje stôl vo vychytenej reštaurácii. Funguje to tak, že pre Vertu pracujú operátori s kultivovaným prejavom, ktorých prácou je plniť želania svojich zákazníkov.

Okrem služieb concierge sa k telefónu Vertu na celý rok dodáva aj bonusový obsah a vstup na rôzne prestížne spoločenské podujatia vo svete.

Vertu Signature Touch for Bentley Foto: Vertu

Telefón je len bonus k novému autu

A ešte taká maličkosť za záver. Aby ste si mohli telefón Vertu Signature Touch for Bentley kúpiť, musíte byť aj majiteľom vozidla tejto britskej značky. No a za to zaplatíte minimálne 180-tisíc eur…


ODPORÚČAME AJ:
Niečo pre dámy: Maska na tvár prepojená s mobilom
Kolieskové korčule na elektrinu? Nič nemožné
Solárna nabíjačka na mobil, ktorú zrolujete ako papier
Mäso a syry budú vyrastať priamo zo zeme
Ovládanie počítačov ako zo sci-fi filmu

Komentáre