Technológie

Twitter zrušil najmenej 58 miliónov užívateľských účtov

"Twitter má v súčasnosti 336 miliónov užívateľov. Podľa spoločnosti väčšina zrušených účtov bola minimálne mesiac neaktívna."

TASR, 22. júla 2018 9:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Tlačová agentúra Associated Press zistila, že mikroblogovacia sociálna sieť Twitter za posledné tri mesiace minulého roka zrušila najmenej 58 miliónov užívateľských účtov. Podľa AP ide o snahu spoločnosti zakročiť voči škodlivému a podozrivému obsahu, ktorú vyvolalo zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016.

Minulý týždeň Twitter pre americký denník Washington Post potvrdil, že v máji a júni tohto roka zrušil 70 miliónov účtov. Obrovský počet zrušených účtov tejto siete vyvolal otázky, či tento krok nebude mať vplyv na nárast užívateľov a či tým Twitter neodradí investorov. AP si všíma, že v porovnaní s konkurenčnou sociálnou sieťou Facebook či komunikačnou aplikáciou Instagram spoločnosť bojuje s rastom počtu užívateľov.

Twitter sa v súvislosti so zrušením veľkého počtu účtov snaží zlepšiť "kvalitu informácií", a teda bojovať proti falošným účtom, robotom, dezinformáciám či škodlivému obsahu.

Twitter má v súčasnosti 336 miliónov užívateľov. Podľa spoločnosti väčšina zrušených účtov bola minimálne mesiac neaktívna.

Komentáre