Technológie

Perfektné spojenie technológie a športu: Augmented Climbing Wall

"Augmented Climbing Wall je nová hra, ktorá výborným spôsobom spája šport s modernými technológiami. Projektor napojený na počítač premieta na lezeckú stenu pokyny, ktoré musí hráč plniť. "

Erik Stríž, 20. septembra 2016 12:00
Augmented Climbing Wall z Fínska Foto: augmentedclimbing.com
Občas stačí zapojiť kreativitu a vznikne taký biznis, ktorý vám zabezpečí živobytie. Je to aj prípad tejto modernej hernej platformy kombinujúcej fyzickú športovú aktivitu s technológiou rozšírenej reality AR (augmented reality).

Ak ste niekedy pokúšali zdolať aspoň stredne veľkú lezeckú stenu, určite ste zistili, že zdola to vyzerá oveľa jednoduchšie. Predstavte si ale, že by vaším cieľom nebolo iba dostať sa až hore, ale aj počas výstupu reagovať na všemožné pokyny - napríklad dotknúť sa predmetu na opačnom konci steny alebo postupovať presne tak, ako váš súper z prechádzajúcej hry. Práve takéto možnosti ponúka Augmented Climbing Wall.

Augmented Climbing Wall z Fínska Foto: augmentedclimbing.com
Augmented Climbing Wall je stena, na ktorú projektor premieta grafiku hry. Človek, ktorý v tej chvíli lozí po tejto stene, má príležitosť overovať si svoje fyzické zdatnosti a súperiť s ďalšími hráčmi. Je to výborné spojenie techniky a fyzickej aktivity, ktorá je zvyčajne presným opakom moderných hier.

Väčšina počítačových, konzolových a mobilných hier vyžaduje, aby bol hráč fyzicky pasívny. Musí si vystačiť s pohybom prstov, ktorými ovláda virtuálnu postavičku v hre. Existujú aj výnimky, napríklad Pokémon Go, Wii Tennis alebo Dance Dance Revolution, ktoré potrebujú k svojej činnosti aj reálnu fyzickú aktivitu hráča, ale je ich stále veľmi málo v pomere k tým “pohybovo pasívnym”.

Vyzerá to tak, že sa herný priemysel konečne uberá správnym smerom, nemyslíte?

Zdroj: Friday fun at the office: Climball battle! (youtube.com)


Zdroj: augmentedclimbing.com


ODPORÚČAME AJ:
Kybernetických útokov pribúda, vraj ich je až 5-krát viac ako vlani
Potreba pripojiť sa na internet kdekoľvek prináša riziká
Vznikajú desiatky nových sociálnych sietí, stavajú na anonymite
Vedci chcú virtuálnou realitou učiť ľudí empatii
Ako vidí človek s bionickým okom za 190-tisíc eur?
Facebook odstráni články s bombastickými a zavádzajúcimi titulkami
Vírusy sú aj na počítačoch od Apple, nepodceňujte to

Komentáre