Technológie

Sociálna sieť pre deti bohatých si pýta členské tisíc dolárov mesačne

"Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí. Tvrdí to sociálna sieť určená výhradne pre bohatých."

Erik Stríž, 14. októbra 2016 12:00
Elitárska sociálna sieť RICHKIDS Foto: Richkids.life
Elitárstvo už nie je to, čo bývalo. Bohatým sa môže stať ktokoľvek bez ohľadu na to, z akých sociálnych pomerov pochádza. Stačí mať v hlave, pracovať na cieľoch a nenechať sa odradiť. Existuje však ešte ľahšia cesta, ktorá platila najmä v minulosti rovnako ako dnes - narodiť sa správnym rodičom! A pre ľudí, ktorí k veľkým peniazom prišli už samotným faktom, že sa vôbec narodili, je určená lukratívna sociálna sieť Rich Kids. Tvorcovia ju označili za “najexkluzívnejšiu sociálnu sieť” a za jeden mesiac jej používania si pýta astronomických tisíc amerických dolárov.

Tvrdí, že pre koho je tento poplatok vysoký, ten do Rich Kids nepatrí.

Celé to vyzerá veľmi podozrivo. Platiť si tisíc dolárov mesačne za to, že sa môžete pozerať na ostatných bohatých ľudí a zverejňovať pre nich fotky svojho Porsche? Veď to môžete robiť aj na Instagrame, zadarmo a ešte si za to potencionálne aj zarobiť. Sociálna sieť Rich Kids chce využiť obyčajné ľudské nedokonalosti na to, aby prosperovala - predovšetkým ctižiadosť. Byť v elitnom klube bohatých a byť pritom videný je predsa dostatočný dôvod na členské.

Zaujímavosťou, že prehliadať príspevky členov môže ktokoľvek, vrátane “chudobných”. Tí však nemajú možnosť publikovať vlastný obsah a reagovať na príspevky.

"Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí." Foto: Richkids.life
Netrúfame si odhadovať, či si už aplikáciu pre mobilné telefóny iPhone niekto zakúpil, ale nemyslíme si, že sú snahy tvorcov celkom márne. Na svete je tak veľké množstvo milionárov a miliardárov, ktorí rozhadzujú peniaze, že aspoň zlomok z nich by mohol tvorcom zaistiť doživotnú rentu. Oni sami tvrdia, že vyzbierané financie z členských poplatkov venuje na charitatívne účely, konkrétne na vzdelávanie detí. Neupresňuje však, koľko percent bude takto spoločensky zhodnocovať a prostredníctvom akých organizácií, inštitúcií či škôl. Neboli by sme prekvapení, keby všetky peniaze napokon skončili na súkromných účtoch tvorcov aplikácie.

Budúcnosť sociálnej siete pre bohatých? Pravdepodobne nebude veľmi priaznivá, pretože základným predpokladom úspechu každej sociálnej siete je stabilná základňa používateľov, ktorá je v prípade Rich Kids veľmi limitovaná počtom. A väčšina ľudí, ktorí si budú prípadne sieť prehliadať, ju po krátkej dobe celkom opustia pre nemožnosť interakcie.

A čo vy, dali by ste tisíc eur mesačne za to, aby ste boli členom elitného klubu bohatých detí?


Členské tisíc dolárov mesačne? Ak je to priveľa, táto sieť nie je pre vás. Foto: Richkids.life


ODPORÚČAME AJ:
Nerozumiete Snapchatu? Asi preto, že starnete
Appka, ktorú musíte vyskúšať: 3D skener priamo vo vašom mobile
Aplikácia PRISMA: Umelecké diela vďaka umelej inteligencii? Na počkanie a zadarmo
Je internet zodpovedný za novodobé psychické poruchy?
Kybernetických útokov pribúda, vraj ich je až 5-krát viac ako vlani
Skryté funkcie Facebooku sú o reklame, smrti a obrátených textoch

Komentáre