Technológie

Skúšobná kabínka pri nakupovaní cez internet? Niektorí uvažujú takto

"Nová služba môže významne zlepšiť nakupovanie oblečenia na internete. "

Erik Stríž, 26. júna 2017 9:00
Amazon Prime Wardrobe Foto: Amazon
Internetový obchod ponúkne službu, ktorou dramatickým spôsobom zjednoduší nákup oblečenia cez internet. Pošle viac oblečenia naraz a zákazník zaplatí iba za tie, ktoré si nakoniec vyberie.

Najväčší problém nakupovania oblečenia cez internet je neistota spojená s veľkosťou, presnou farbou, materiálom a strihom. Tí, ktorí si oblečenie kupujú cez internet, už nepochybne niekedy zažili sklamanie po otvorení balíčka.

Amazon by to teraz mohol zmeniť, plánuje zaviesť službu s názvom Prime Wardrobe. Ide o takú skúšobnú kabínku, ktorá k zákazníkovi príde priamo domov v krabici. V tejto krabici je všetko oblečenie, ktoré si predtým vyklikal v internetovom obchode. Doma si vyskúša všetko, čo ho pôvodne zaujalo a zaplatí iba za tie veci, ktoré si nakoniec ponechá.

Zdroj: Introducing Prime Wardrobe (YouTube)

Americký obchod to zabalil do šikovnej kampane, v ktorej novú službu uvádza ako prvú internetovú skúšobnú kabínku, v skutočnosti je to však iba taký model fungovania, ktorý počíta s vracaním tovaru ako s bežnou vecou.

Na vrátenie nevyužitého oblečenia budú mať zákazníci sedem dní a čo je v našich podmienkach skoro nemysliteľné, Amazon za službu nezaúčtuje žiadne poplatky. Ani za dodanie, ani za odvoz. Čím viac oblečenia si zákazník z balíčka vyberie, o to väčšiu zľavu na nákup získa.

Do balíčka nie je možné pridať akýkoľvek tovar, spodnú bielizeň si vyskúšať a vrátiť nemôžete.

Zdroj: Amazon Warehouse Robots : Mind Blowing Video (YouTube)

Šikovný trik na zákazníka

Internetová spoločnosť sa o eventuálne straty z dôvodu odcudzenia tovaru báť nemusí: balíčky s oblečením aj tak pošle iba registrovaným používateľom, ktorí už v systéme majú zadané údaje svojich kreditných kariet a ak by zákazník do siedmych dní nič nevrátil, jednoducho sa zaúčtujú všetky položky.

Je celkom možné aj to, že v Amazone sedia prezieraví ľudia a domnievajú sa, že keď si už zákazník objedná viac vecí naraz, bude v pokušení si ich aj tak nechať. V konečnom dôsledku by tak internetový obchod nemusel mať až také vysoké náklady na preberanie nezakúpeného tovaru.


ODPORÚČAME AJ:
Na čo nám je selfie tyč, keď môžeme mať osobného lietajúceho robota?
Čoskoro budeme platiť vlastnými selfie, oblečením i autom
Pri selfie zomrelo viac ľudí ako pri útokoch žralokov
Osobný lietajúci robot? Nič nemožné
Mobil pre náročných: Dvojitá kamera a pogumované telo sú iba začiatok

Komentáre