Technológie

V Amsterdame otvorili prvý hotel pre hráčov počítačových hier

"Je jediným svojho druhu na celom svete. V každej izbe má hernú konzolu, čím sa chce zavďačiť mladým ľuďom. Možno bude konkurovať aj hodinovým hotelom. "

Erik Stríž, 3. februára 2016 13:00
V Amsterdame otvorili hotel pre hráčov Foto: The Arcade Hotel
Herná komunita je vo svete taká silná, že sa veľkým nadnárodným spoločnostiam veľmi vypláca investovať milióny a milióny amerických dolárov, eur a libier do vývoja moderných hier. Či už ide o konzolové, počítačové, online alebo mobilné hry, všetky majú potenciál zarábať na seba rádovo v stovkách tisíc eur denne. Nie je sa preto čomu čudovať, keď sa tento silný potenciál snažia využiť aj celkom iné odvetvia, napríklad zariadenia poskytujúce služby v turistickom ruchu.

Skvelým príkladom je hotel v holandskom Amsterdame, ktorý sa rozhodol výjsť v ústrety svojim mladým návštevníkom. Hotel je vybavený celkovo 36 samostatnými izbami s vyšším štandardom, pričom v každej jednej z nich je aspoň jedna herná konzola s hrami. Návštevník tak môže stráviť čas v hoteli nielen aktívne (návštevou wellness centra, reštaurácie či baru), ale pasívne ležiac na posteli s herným ovládačom v rukách.

Návštevníci majú na výber z rozsiahleho zoznamu hier všetkých druhov, vybrať si dokonca môžu aj hernú konzolu. V portfóliu hotela je snáď každá značka, od Atari, NES, cez PlayStation a Gameboy až po Super Nintendo a Nintendo N64.

Izby hotela vyzerajú normálne, žiadne úlety tu nenájdete. V každej z 36 izieb je však minimálne jedna herná konzola a k nej hry zadarmo. Foto: The Arcade Hotel
Oddych pri hraní hier nie je iba nafúknutou bublinou alebo ilúziou manažérov hotela. Návštevníci sú skutočne radi, keď môžu stráviť čas v hoteli osamote, hraním moderných akčných alebo pretekárskych hier. Až vtedy si vedia naozaj oddýchnuť po náročnej pracovnej ceste, prípadne po odviazanom mladíckom úlete, ktorý mladí muži v Amsterdame vyhľadávajú. Možno, že raz sa takýto spôsob oddychu stane štandardom, ktorý postupne vytlačí aj neslávne známe hodinové hotely, na ktorých je prakticky postavený celý turistický ruch v tomto pestrom holandskom meste.

V Amsterdame otvorili hotel pre hráčov Foto: Pixabay
Okrem širokej palety moderných hier a herných konzol má hotel vo svojom vybavení aj knižnicu s komiksami a flotilu vlastných bicyklov. V Holandsku je presúvanie sa bicyklom veľmi populárne a infraštruktúra miest počíta s početnou účasťou cyklistov v doprave.

Zdroj: The Arcade Hotel


ODPORÚČAME AJ:
Dajte zbohom veľkým klávesniciam, túto zrolujete ako papier
Tablet s extra veľkým displejom sa dá ovládať aj bez dotykov
Touchjet Wave spraví z každého televízora dotykový displej s Androidom
Najodolnejší tablet na svete, ktorý používa aj americká armáda
Tablet s vylepšeným Androidom sa doťahuje aj na Windows

Komentáre