Technológie

Pitný režim vám môže pomôcť dodržiavať aj fitness náramok

"Nevedno, či sú to viac inteligentné hodinky alebo vyspelý fitness náramok. Kórejský technologický gigant spojil všetko dovedna a zakrivil dotykový displej. "

Erik Stríž, 15. júla 2016 13:00
Samsung Gear Fit2 Foto: Samsung
Horúce dni sú realitou našich dní. Teploty prevyšujúce 30 stupňov Celzia nás nútia výrazne zmeniť naše stravovacie návyky a predovšetkým denný pitný režim. V horúčavách by sme vraj mali v priebehu dňa vypiť aspoň tri litre vody a ideálne čistej - teda žiadne limonády, džúsy a kávy sa do tohto objemu nepočítajú.

Počítať tri litre vody každý deň je však nepraktické, preto môže byť užitočné mať malého pomocníka. Moderné mobily už vedia sledovať vaše denné aktivity aj vrátane pitného režimu, ale asi nikomu sa nechce po vypití pohára vody vyťukávať na displeji aplikáciu a hľadať v nej príslušnú funkciu.

Samsung Gear Fit2 Foto: Samsung
S praktickým a jednoduchým riešením prišli inteligentné hodinky a fitness náramky, ktoré umožnili aj počítanie odbehnutých krokov, počet spálených kalórií a prebrali na seba množstvo iných funkcií, ktoré sme inak nechali na smartfóny. My sme dostali príležitosť vyskúšať si, aké je žiť s inteligentnými hodinkami Gear Fit2 od značky Samsung.

Smarthodinky Gear Fit2 ponúkajú skutočne pestré možnosti využitia. Dajú sa používať aj celkom samostatne ako inteligentný náramok alebo ako predĺžená ruka smartfónu, kedy z neho preberá notifikácie a vibrovaním informuje, že práve niekto volá.

Zaujímavou funkciou je už spomenuté sledovanie denného pitného režimu. Samsung to vymyslel tak, aby bolo zadávanie vypitých pohárov ľahko monitorovateľné - stačí na dotykovej obrazovke hodiniek pridávať tlačidlom PLUS poháriky vody. Na vykonanie tohto úkonu nepotrebujete veľa času, stačí akoby len tak mimochodom ťuknúť na príslušné virtuálne tlačidlo.

Takýmto spôsobom si môžete veľmi jednoducho na konci dňa overiť, či ste toho vypili dostatočne veľa. Všetky získané údaje hodinky ukladajú do pamäte a vy sa teda môžete pozrieť aj na to, ako dodržiavate pitný režim či zabehnuté kilometre.



Inteligentné hodinky, ktoré sme si vyskúšali, mali oveľa viac funkcií. Je to taký malý počítač na zápästie, ktorý k svojmu fungovaniu nepotrebuje ani mobil, vystačí si celkom sám. Mať možnosť výberu z desiatok a desiatok vizuálne vydarených verzií ciferníkov je nepochybne zaujímavé, my však nesmierne oceňujeme krásne grafické prostredie systému a dostupnosť všetkých dôležitých funkcií niekoľkými potiahnutiami prstom po displeji.

Úvodná obrazovka sa skladá z väčšieho počtu horizontálnych záložiek, medzi ktorými sa presúvate dotykmi. Funkcie na týchto obrazovkách sú dostupné okamžite bez akéhokoľvek načítavania, takže v momente viete zistiť všetko, čo vás napadne - koľko ste už vypili vody, koľko šálok kávy, ako ďaleko ste dnes prešli pešo a koľko času ste strávili za posledný týždeň spánkom. Všetko je k dispozícii hneď, aj kalendár vášho srdcového tepu.

Moderné inteligentné hodinky si celkom isto nachádzajú svoje uplatnenie. Spočiatku ani nebolo celkom zrejmé, na čo vôbec potrebujeme farebné displeje na zápästiach, ale komunita športovcov celkom jednoznačne ukázala smer. Smarthodinky sú teda v prvom rade športové príslušenstvo, asistent pre zdravý životný štýl a až potom predĺžená ruka mobilného telefónu.



ODPORÚČAME AJ:
TalkBand B2: Inovácia, na ktorú sme dlho čakali
Koža si časté spálenie pamätá: Môže prepuknúť do onkoochorenia
Bez slnečných okuliarov nechoďte ani na krok, aj keď je zamračené
Dajte si pozor na lacné napodobeniny smarthodiniek
Najdrahšie hodinky s Androidom sú zo Švajčiarska

Komentáre