Technológie

Ovládanie počítačov ako zo sci-fi filmu

"Tvorcovia zariadenia Gest tvrdia, že nastal čas na inováciu v ovládaní počítačov a mobilov. Ich produkt sa pripne na ruku a sleduje pohyby prstov. To je všetko. "

Erik Stríž, 12. decembra 2015 14:00
Inovatívny ovládač Gest Foto: gest.co
Gest je inovácia, ktorá si zaslúži pozornosť minimálne preto, lebo sa snaží modernizovať naše zaužívané návyky. Ponúka víziu sveta, v ktorom je kancelárska práca ešte o niečo viac intutívna a pri ktorej nebudú nevyhnutné klávesnice a myši.

Zariadenie s jednoduchým názvom Gest má byť v prvom rade intuitívne. Pozostáva z jednej menšej škatuľky a štyroch prsteňov, ktoré sú s touto škatuľkou spojené tenkými káblikmi. Prstene majú za úlohu sledovať pohyby prstov a podľa toho určovať, čo chce používateľ spraviť. Spoločne s vhodným softvérom je takto možné nielen písať na imaginárnej klávesnici, ale aj otáčať virtuálne 3D objekty, pracovať s grafickým programom a efektívnejšie ovládať simulácie vo virtuálnej realite.

Inovatívny ovládač Gest Foto: gest.co
Na inovatívnom ovládači pracuje celý tím ľudí, z nich štyria sú považovaní za lídrov. Zakladateľom firmy a jej riaditeľom je Mike Pfister, avšak iniciátorom celého projektu istý Sid Srikumar. Ten vystupuje aj vo vtipnom videu, ktorým sa podarilo osloviť dostatok platiacich ľudí na internete. Vďaka nim je teraz možné predobjednať si už funkčný produkt.


Zdroj: vimeo.com

Nesmierne zaujímavá na ovládači Gest je jeho univerzálnosť. Ak je používateľ aspoň trocha technicky zdatný, môže mu prednastaviť v podstate čokoľvek. Tvorcovia nedávno demonštrovali ovládanie lietajúceho drona - jediné, čo potrebovali na jeho ovládanie, boli vlastné ruky a na nich ovládač Gest.

Ovládač je vybavený dovedna 15 rôznymi senzormi, ktoré sledujú nielen pohyb, ale aj jeho smer a aktuálnu polohu prstov a celej dlane.


Zdroj: vimeo.com


ODPORÚČAME AJ:
Kuchári a pekári musia od decembra soliť menej. Prikazuje to vyhláška
Bolí vás niečo? Vypnite to
Nedarí sa vám otehotnieť? Skúste jogu
Myómy ohrozujú mnohé ženy, pacientky sa môžu liečiť po novom
Budíte sa v noci? Povieme vám, prečo sa to deje

Komentáre