Technológie

Tento obal na iPhone má vlastný displej, predĺži výdrž na batériu

"Druhá generácia funkčných obalov na telefóny iPhone je menšia, ľahšia a praktickejšia. Popslate 2 umožňuje, aby sa menej často používal hlavný displej telefónu a šetrila sa tak batéria. "

Erik Stríž, 11. marca 2016 13:00
Obal na iPhone s displejom Popslate 2 Foto: Popslate

Prvá generácia nevyšla najlepšia

Špeciálne obaly Popslate nie sú na svete žiadnou novinkou. Už v roku 2012 sa istá neznáma spoločnosť snažila prostredníctvom internetového crowdfundingu získať financie na svoj projekt, ktorý bol vo svojom čase priam futuristický. Vyrábali obal na mobil, ktorý mal na svojej zadnej strane špeciálny čierno-biely displej s extrémne nízkymi nárokmi na energiu.

Výsledný produkt sa k ľuďom dostal až začiatkom roku 2015 a tí z obalu neboli celkom nadšení. Bol síce inovatívny, ale aj nevzhľadný, hrubý, mal značnú váhu a navyše sa nedal nabíjať spolu s mobilom. Mal vlastný konektor na nabíjanie a navyše celkom rozdielny od toho, ktorý používajú telefóny Apple iPhone. A to najpodstatnejšie - na displeji sa zobrazovali informácie iba niekoľkých aplikácií, celkovo teda obal Popslate neponúkal takú funkčnosť, ktorá sa očakávala.

Obal na iPhone s displejom Popslate 2 Foto: Popslate

Množstvo nových funkcií

Druhá generácia s názvom Popslate 2 by sa však mala všetkých uvedených chýb zbaviť a ponúknuť skutočne to najlepšie. Novinka je hrubá iba štyri milimetre a na prvý pohľad vyzerá, ako keby bola iba obyčajným dizajnovým obalom na iPhone.

Energiu čerpá priamo z mobilného telefónu, teda nie je potrebné obal nabíjať samostatne. Aj napriek tomu je energetická náročnosť celého tohto doplnkového zariadenia minimálna, pretože používa pokrokový displej E-Ink. Rozšírená bola tiež funkčnosť obalu, ktorý teraz dokáže zobraziť oveľa viac informácií, grafiky a obrázkov. Môžete na ňom nielen čítať knihy a notifikácie, ale aj prezerať si fotky, webstránky a mať v ňom uložené napríklad čiarové kódy z vernostných kariet, ktoré máte vedené v obchodoch. Tento displej je totiž dobre čitateľný aj pre čítačky čiarových kódov pri platobných termináloch.

Obal na iPhone s displejom Popslate 2 Foto: Popslate

Displej ako na e-čítačke

Na zadnej strane obalu Popslate 2 sa nachádza displej, ktorý síce nezobrazuje pestré farby a jemnú grafiku, má však skvelú exteriérovú čitateľnosť a extrémne nízku energetickú náročnosť. Energiu z batérie telefónu potrebuje prakticky iba vtedy, keď prekresľuje obraz. Ak práve nie je pripojený k batérii, obraz sa zobrazuje aj naďalej. Je preto skvelým riešením pre rôzne čítačky elektronických kníh, ktoré sa postupne usadili v ponuke predajcov elektroniky a aj v taškách ľudí po celom svete.

Tieto displeje používajú technológiu E-Ink, teda elektronického atramentu. Občas sa týmto displejom hovorí aj elektronický papier a zdôrazňuje sa tým, že displeje majú na pohľad veľmi blízko atramentu nanesenom na papieri. Aj v skutočnosti displeje E-Ink vyzerajú ako papier, na ktorom je vytlačený čiernobiely text alebo obraz.

Zdroj: popSLATE 2 -Ultra-Thin, E-Ink Display Charging Case (youtube.com)

Popslate 2 aj tentokrát hľadá peniaze na internete a opäť na stránke Indiegogo, kde bola zverejnená aj kampaň na prvý model obalu. Výrobca potencionálnym zákazníkom a investorom sľubuje, že druhá generácia obalov bude lepšia, krajšia a funkčnejšia a vyzerá to tak, že si získal ich sympatie - k dnešnému dňu vyzbieral už 567-tisíc amerických dolárov, pričom na úspech kampane by stačilo 75-tisíc.


Zdroj: Indiegogo

ODPORÚČAME AJ:
Čoskoro budeme platiť vlastnými selfie, oblečením i autom
Audio tabletka z Česka dokáže hrať priamo vo vašom tele
Neuveriteľní roboti: Môžete si do nich aj udrieť
Aj diaľkové ovládače sa vyvíjajú, tie najnovšie majú dotykové displeje
Ovládanie počítačov ako zo sci-fi filmu

Komentáre