Technológie

Najvymakanejšia selfie tyčka na svete

"Mohla by to byť tá najlepšia selfie tyč na svete, keby … "

Erik Stríž, 27. mája 2016 8:00
Selfie tyč UnReal Foto: Lifetime UnReal
Koncom minulého roka sme na Webmagazíne priniesli správu o tom, že pri snahe o vytvorenie nezvyčajnej selfie fotky zomrelo viac ľudí ako pri útokoch žralokov. Ukazuje sa, že ľudská hlúposť je silnejšia a ničivejšia ako žraločie čeľuste.

Napríklad 66-ročný japonský turista spadol zo schodov pri Taj Mahale v Indii, ďalší doplatili na pád z výšky, divoké zvieratá, zrážku s vlakom, neopatrné narábanie so zbraňami, či dokonca pád z útesu kdesi na Bali. Tragikomická smrť v snahe o zhotovenie selfie sa udala aj v Rusku, kde sa dvojica chcela odfotiť s odisteným granátom. Aj by to bolo vtipné, keby to nebolo tak hrozné.

Fenomén selfie podnietil výrobcov najmä z Ázie, aby začali vyrábať takzvané selfie tyčky. Ide o teleskopické palice s držiakom na mobilný telefón a tlačidlom, ktorým je možné zhotoviť snímku.

Po tom, čo sa spôsob zachytávania selfie fotiek začal snažiť dron Hover Camera, prichádza tradičnejší, ale radikálne vylepšený spôsob - volá sa UnReal.

Selfie tyč UnReal Foto: Lifetime UnReal
Selfie tyč s logom UnReal by bola najlepšia selfie tyčka na svete, keby sa skutočne začala predávať. Je však reklamným pútačom na reláciu istej americkej káblovej televízie, s ktorým protagonistka chodila ulicami prímorského mesta a budila pozornosť okolia.

Selfie tyčka UnReal je plne automatická, stlačením jedného tlačidla sa sama vysunie až do dĺžky asi 60 centimetrov. Aby bol dojem technickej vyspelosti dokonalý, pri rukoväti je dvojica ventilátorov, ktorými sa dá dosiahnuť efekt vetra vo vlasoch. Dievčatá fotiace sa s týmto príslušenstvom tak môžu vyzerať na fotkách ako modelky z časopisu.

Zdroj: Automated Selfie Stick - UnREAL (youtube.com)

Technická výbava však automatickým vysúvaním a ventilátormi nekončí. Selfie tyč obsahuje aj výkonné LED svetlá, ktorými je možné osvetliť tvár aj vtedy, keď je už vonku celkom tma. Výsledkom sú krásne fotografie hodné tlače na kvalitný fotografický papier - alebo zavesenia na profil na Instagrame.


Zdroj: Automated Selfie Stick - UnREAL (youtube.com)

ODPORÚČAME AJ:
Na čo nám je selfie tyč, keď môžeme mať osobného lietajúceho robota?
Čoskoro budeme platiť vlastnými selfie, oblečením i autom
Pri selfie zomrelo viac ľudí ako pri útokoch žralokov
Osobný lietajúci robot? Nič nemožné
Mobil pre náročných: Dvojitá kamera a pogumované telo sú iba začiatok

Komentáre