Technológie

Mobilná aplikácia zjednoduší cestovanie v Liptovskom Mikuláši

" Mobilná aplikácia funguje pre smartfóny so systémom Android aj pre IOS. Pre užívateľov je bezplatná. "

TASR, 1. augusta 2019 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou (MAD) v Liptovskom Mikuláši bude jednoduchšie zásluhou informácií z mobilnej aplikácie Ubian. Obyvatelia v nej nájdu cestovné poriadky, aktuálne online polohy autobusov na mape aj s informáciou o prípadnom meškaní a zároveň navigáciu z/do adresy prostredníctvom spojov. Podľa hovorkyne Liptovského Mikuláša Viktórie Čapčíkovej tieto riešenia nadväzujú na modernizáciu vybavovacieho systému v autobusoch, na ktorú bude samospráva postupne prechádzať. „Cieľom je skvalitniť autobusovú dopravu tak, aby bola pre cestujúcich príťažlivejšia a konkurencieschopná voči individuálnej osobnej doprave. Tá je zdrojom dopravných problémov v meste,“ načrtla hovorkyňa.

Mobilná aplikácia funguje pre smartfóny so systémom Android aj pre IOS. Pre užívateľov je bezplatná. Taktiež funguje aj webové rozhranie aplikácie na: https://www.ubian.sk/navigation.

„Takéto smart riešenie v oblasti dopravy v meste nie je prvé. Už viac ako rok je spustená mobilná aplikácia Parkdots, ktorá umožňuje platiť za parkovanie na mestských parkoviskách v Liptovskom Mikuláši. Ponúka tiež navigáciu na parkovacie státia aj na miesta vyhradené pre ZŤP,“ doplnila hovorkyňa.

Komentáre