Technológie

Mesiac v menšom vydaní môžete mať v obývačke, stojí však stovky eur

"Chceli by ste mať svoj osobný Mesiac každý večer u seba doma? "

Erik Stríž, 23. septembra 2015 12:00
Luna - Lampa inšpirovaná Mesiacom Foto: Indiegogo.com
Táto lampa nie je technologický zázrak, ale obyčajná lampa s veľmi atraktívnym zovňajškom. Stačilo do silikónovej nafukovačky vložiť halogónovú žiarovku, trocha ju zafarbiť podľa Mesiaca a niekoľko stotisícový zisk je na svete.

Lampa s názvom Luna je pekný kus jednoduchej techniky v obale, ktorý poteší nielen deti, ale aj dospelých. Vďaka vstavanej batérii ju nie je potrebné pripájať do elektrickej zásuvky, stačí ju položiť na zem, skriňu, stôl, prípadne do koruny stromu na záhrade alebo ju zavesiť na špagát. Fantázii sa medze nekladú a možnosti využitia veľmi pekne demonštruje samotný výrobca vo svojom propagačnom videu.

Vyzerá tak trocha ako z iného sveta, vďaka hmatateľnej textúre a vzhľadu Mesiaca je ideálnym doplnkom prakticky do každého interiéru - do postmoderných bytov, do rustikálne zariadených domčekov a tiež do bežných domácností našej papučovej kultúry.

Luna - Lampa inšpirovaná Mesiacom Foto: Indiegogo.com

Vlastný Mesiac v menšom vydaní

Mesiac, ktorý krúži okolo Zeme, má priemer 3 476,2 kilometrov. Lampa Luna v najväčšom variante si vystačí s priemerom 60 centimetrov, aj tak ale dokáže osvetliť menší priestor. Napríklad detskú izbu, ktorá takto získa nielen atmosférické osvetlenie, ale aj nový dizajnový prvok, ktorý je zároveň skvelou hračkou pre deti.

Rozmery lampy sú rôzne a dajú sa jednoducho identifikovať pomocou označení XXS až XXL. Najmenší variant XXS má priemer 8,12 centimetra, najväčší XXL až 60 centimetrov. Hmotnosť najväčšej verzie je pritom stále dosť nízka na to, aby ju vedeli prenášať aj deti alebo sa s ňou dokonca hrali ako s veľkou loptou.

Síce nie je vytvorená na to, aby sa hádzala o zem a kopalo sa do nej, dokáže však ustáť aj menej šetrné zaobchádzanie. Je celkom odolná pred poškodením v dôsledku zasiahnutiu vodou, prachom a odolá aj nárazom.

Zdroj: youtube.com

Luna - Lampa inšpirovaná Mesiacom Foto: Indiegogo.com

S cenou to výrobca riadne prestrelil

Snáď jedinou nevýhodou lampy je vysoká cena. Za veľkosť XXL si výrobca pýta neuveriteľných až 875 amerických dolárov, čo je hodnota vynikajúceho pracovného notebooku. Najlacnejší variant XXS sa v prvých dňoch od spustenia predaja dal získať za 65 dolárov, dnes je však už beznádejne vypredaný.

Zdroj: indiegogo.com

ODPORÚČAME AJ:
Päť spôsobov, ako kreatívne využiť tablet
Inteligentné kamene? Nie je to nezmysel, ale veľká pomoc
Psychológia sociálnych sietí: Skutočne internet ničí vzťahy?
Skvelá budúcnosť: Budeme inteligentnejší a stále pripojení na internet
Žiarovka pripojí na internet, zahrá hudbu a nasníma zlodejov

Komentáre