Technológie

Kávovar s dizajnom motora a kapota namiesto stola

"Praktické spojenie automobilizmu a kávy je na svete. Už len mať hromadu peňazí na dizajnové doplnky do interiéru, ktoré možno ani nie sú úplne praktické. "

Erik Stríž, 27. augusta 2016 13:00
Kávovar Super Veloce Foto: Super Veloce

Kávovar - motor

Predstavivosti sa medze nekladú a odvážny dizajn sa dá uplatniť v akejkoľvek oblasti. Dôkazom je tento kávovar, ktorý by ste si na prvý pohľad celkom určite splietli so silným motorom. Namiesto dymu z jeho vychádza ten mok, ktorý väčšina z nás potrebuje na to, aby mohla cez deň pracovať a vôbec existovať.

Kávovar z dielní spoločnosti Super Veloce nie je iba obyčajný stroj na výrobu kávy, ale umelecké dielo s prepracovaným vzhľadom a z kvalitných materiálov. Na prvý pohľad kopíruje vzhľad automobilového motora používaného v monopostoch Formula One v 90. rokoch 20. storočia.

Kávovar Super Veloce so zlatými prvkami Foto: Super Veloce
Pôsobivo znejú tvrdenia výrobcu, že kávovar skladajú jeho pracovníci ručne. Okrem hliníka a ocele pozostáva aj z uhlíkových vlákien, titanu a v prípade záujmu zákazníka aj z 18-karátového zlata. Existujú až tri verzie kávovaru: V8, V10 a V12. Ak je vám toto označenie známe, vedzte, že práve zo sveta motorizmu. Týmto údajom sa určuje typ uloženia valcov a ich počet. Farebných variantov je šesť a najatraktívnejšou z nich je nepochybne spomenutá zlatá verzia.

Ak ste fanúšik automobilov a kávičkár, potom rýchlo utekajte do banky vybaviť si úver a objednajte si tento jedinečný kávovar. Jeho cena totiž ani zďaleka nie je ľudová, ide o lukratívny stroj vyrábaný na objednávku.

Stôl zo starého Jeepu Foto: Canett Furniture

Starý off-road pretvorený na stôl

Iným dizajnovým úletom, ktorý tiež spája automobilizmus a pitie kávy (alebo čokoľvek iné, čo sa robí na stole), je stolík vyrobený z prednej masky a kapoty starého Jeepu. Je to asi najväčšia vychytávka pre interiér zariadený do industriálneho štýlu.

Vyčistená, ale neopracovaná predná kapota starého Jeepu bola vybavená drevenými šuflíkmi a nohami, aby plnila funkciu pracovného stola. Zaujímavosťou je, že dvojica predných svetlometov svieti, pravdepodobne sa využila úsporná LED technika a batérie skrytá kdesi za maskou. Nevýhodou tohto svietenia je iba skutočnosť, že neosvetľuje samotný stôl, ale priestor pred ním.

Stôl zo starého Jeepu Foto: Canett Furniture


Nech to vyznie akokoľvek zvláštne, stôl z terénneho automobilu má aj svojich autorov, ktorí ho chcú predávať cez internet. Koľko eur si dánske dizajnové štúdio pýta za tento 60-kilogramový stôl však webstránka neuvádza.


Zdroje: Super Veloce, Canett Furniture


ODPORÚČAME AJ
Umelecké diela vďaka umelej inteligencii? Na počkanie a zadarmo
Mobil s čiernobielym fotoaparátom? Vraj je to revolúcia
Nové bezpečnostné sklo v mobile ochráni aj vášnivých selfíčkárov
Appka, ktorú musíte vyskúšať: 3D skener priamo vo vašom mobile
Za málo peňazí málo muziky? Dnes to už neplatí

Komentáre