Technológie

Moodo umožní kontrolovať vône v domácnosti cez smartfón

"Sú to v podstate osviežovače vzduchu so zabudovanou elektronikou. "

Erik Stríž, 9. februára 2017 11:00
Inteligentný osviežovač vzduchu Moodo Foto: Moodo
Vďaka moderným technológiám dnes môžete ovládať už prakticky všetko vo svojej domácnosti cez displej mobilného telefónu. Zdá sa, že akýkoľvek predmet si vyberiete, existuje už k nemu smart-alternatíva: za všetky spomenieme televízor, svetlá, zámky dverí, zvukový systém, alarm, dokonca už aj autá v garáži. Nie je preto prekvapujúce, že aj také osviežovače vzduchu podliehajú trendom a snažia byť smart.

NOSO Diffuser

Dávnejšie ste sa mohli stretnúť s inteligentným osviežovačom NOSO Diffuser, ktorý umožňoval výber niektorej z vôní uložených v špeciálnych malých fľaštičkách. V ich vnútri boli parfémy, ktoré sa rozprašovali do okolia podľa pokynov, ktoré nastavil používateľ priamo cez mobilný telefón. Mohol si nastaviť dokonca aj čas, kedy sa majú jednotlivé vône aktivovať. Dnes sa spoločnosť stojaca za týmto zaujímavým produktom snaží o jeho prezentáciu doslova po celom svete, navštevuje odborné konferencie od USA po Čínu. Nevieme však posúdiť, či sa jej darí inteligentný osviežovač predávať koncovým zákazníkom.

Inteligentný osviežovač vzduchu NOSO Diffuser Foto: Noso.io

Moodo

Novinka s názvom Moodo je podobná vyššie uvedenému produktu, ponúka však viac možností pri personalizácii vôní. Samotné zariadenie obsahuje sloty pre štyri kapsuly s materiálom, ktorý do okolia vylučuje konkrétne vône. Kombinovaním kapsúl a nastavovaním intenzity ich odparovania je možné vytvoriť celkom jedinečnú domácu atmosféru. Údajne sa mixovanie vôní do jedného nevšedného celku podobá na miešanie farieb, pričom plátnom je v tomto prípade samotný priestor interiéru.

V aplikácii pre mobilný telefón sú uložené aj prednastavené vonné témy, vďaka ktorým nemusí používateľ všetko nastavovať sám manuálne.

Zdroj: Moodo - the Smart Home Scent Box

Moodo momentálne hľadá peniaze na výrobu vo veľkom. Využíva na to overenú crowdfundingovú webstránku Indiegogo. Do ukončenia kampane zostávajú ešte skoro tri týždne, už dnes sa však podarilo prekonať pôvodne stanovený rozpočet 50-tisíc amerických dolárov. Pre výrobcov inteligentného osviežovača je to verejný záväzok, pretože mnohí ľudia do ich produktu investovali viac ako sto dolárov, teda nezanedbateľnú sumu.


Zdroje: noso.io, indiegogo


ODPORÚČAME AJ:
Budeme fúkať aj u lekárov? Ale iba pre naše vlastné dobro
DNA laboratórium pre každého je menšie ako notebook
Prvý smartfón s nočným videním prichádza z Dánska
Budúci medici si vedia vďaka špeciálnej tlačiarni vytlačiť živé bunky
Ako vidí človek s bionickým okom za 190-tisíc eur?
Energia z pohybu tela a svetla. Čistá energia už nie je sci-fi
Ďalšia veľká vec: V mobiloch budú 3D tlačiarne

Komentáre