Technológie

Hudobnú aplikáciu Shazam prevezme koncern Apple

"Apple ohlásil prevzatie vlani v decembri. Americkému koncernu má akvizícia pomôcť lepšie konkurovať službe Spotify, ktorá je lídrom v oblasti streamovania hudby."

TASR, 9. septembra 2018 9:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Európska komisia (EK) schválila prevzatie aplikácie na rozpoznávanie hudby Shazam koncernom Apple. Podrobné skúmanie podľa EK totiž ukázalo, že akvizícia nenaruší konkurenciu na európskom trhu streamovania hudby.

Apple ohlásil prevzatie vlani v decembri. Americkému koncernu má akvizícia pomôcť lepšie konkurovať službe Spotify, ktorá je lídrom v oblasti streamovania hudby. EK spustila podrobné skúmanie transakcie v apríli.

Aplikácia Shazam umožňuje prostredníctvom mikrofónu mobilného telefónu identifikáciu piesne, ktorá hrá v okolí.

"Po podrobnej analýze užívateľských a hudobných dát Shazamu sme prišli k záveru, že prevzatie firmou Apple nezníži konkurenciu na trhu streamovania digitálnej hudby," uviedla komisárka EÚ pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová. "Dáta sú v digitálnej ekonomike kľúčové. Preto musíme pozorne skúmať transakcie, ktorých dôsledkom bude získanie dôležitých súborov dát, vrátane tých, ktoré sú potenciálne komerčne citlivé," dodala Vestagerová.

Komentáre