Technológie

Facebook spustí vlastnú zoznamovaciu službu

"Nová služba vstavaná do existujúcej aplikácie Facebooku, pričom má ísť o prirodzený krok pre platformu, ktorá sa už bez toho špecializuje na spájanie ľudí online."

TASR, 4. mája 2018 9:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Sociálna sieť Facebook zriadi vlastnú zoznamovaciu službu. Na konferencii softvérových developerov tejto siete to v utorok oznámil jej zakladateľ a šéf Mark Zuckerberg, informuje stanica Sky News.

Podľa neho bude nová služba "vstavaná" do existujúcej aplikácie Facebooku, pričom má ísť o prirodzený krok pre platformu, ktorá sa už bez toho špecializuje na spájanie ľudí online.

Zoznamovacia služba bude zameraná na "zmysluplné, dlhodobé vzťahy", a nie na "jednorazové známosti", uviedol Zuckerberg, ktorý argumentuje tým, že na Facebooku sa za "single" označuje približne 200 miliónov ľudí.

"Ľudia využívajú Facebook na to, aby sa mohli zoznámiť s novými osobami, a my chceme túto skúsenosť ešte vylepšiť. Ľudia si budú môcť v rámci svojho profilu vytvoriť samostatný zoznamovací profil. Potenciálni partneri im budú odporúčaní na základe požiadaviek na schôdzky, všeobecných vecí a spoločných priateľov," uviedla sieť vo vyhlásení.

Služba bude voliteľná. Zuckerberg prízvukuje, že bola vytvorená so zreteľom na zachovanie súkromia a bezpečnosti; Facebook totiž stále čelí kauze Cambridge Analytica, kde figuroval masívny únik osobných údajov.

Napriek negatívnej publicite, ktorá spoločnosť počas uplynulých týždňov sprevádza, akcie v internetovej firme Match Group - vlastníkovi obľúbenej zoznamovacej aplikácie Tinder - padli po danom oznámení o vyše 18 percent. Tinder vygeneroval od svojho vzniku v roku 2012 vyše 20 miliárd návrhov na zoznámenie.

Komentáre