Štýl

Zabudnite na strobing či highlighting: V móde je zosvetlenie pliec

"Počuli ste už o zosvetlení pliec? Ak nie, zoznámte sa s najnovším trendom v oblasti mejkapu."

Eva Frantová, 15. septembra 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Leto sa nám už naozaj blíži ku koncu, no krásnej a hlavne žiarivej pleti sa naozaj nemusíme vzdávať. A tým nemyslíme len oblasť tváre, ale i zvyšnej časti tela. Počuli ste už o zosvetlení pliec? Ak nie, zoznámte sa s najnovším trendom v oblasti mejkapu.

Čo to vlastne znamená?


Technika „shoulder highlighting“ spočíva v tom, že si na plecia najprv nanesiete trošku púdru, aby ste tak zamedzili zbytočnému poteniu a následne naneste pomocou hubky či štetca highlighter. Nezabudnite použiť rovnaký typ, ako ste naniesli na tvár, aby sa farby zbytočne nebili.



Ako presne ho naniesť?


Podstatné je, aby ste plecia zvýraznili na tom správnom mieste. Ani príliš vysoko ani nízko. Highlighter je vhodné nanášať na okrúhlu časť pliec, kde sa slnko skvele odráža a dodá vám ten správny look. Ťahy štetcom sa pokúste vždy smerovať od prednej časti smerom vzad, čím sa farba krásne rozžiari.



Tip na záver: Highlighter nechajte trošku usadiť alebo v prípade tekutej alternatívy zaschnúť, aby ste ho náhodou nezotreli tričkom či kabelkou. Stačí naozaj zopár minút.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Ešte stále nepoznáte svoj typ pleti? Skúste tento jednoduchý test
Ako si predĺžiť letné opálenie? Poznáme zopár trikov
EXKLUZÍVNE: Gigi Hadid predstavuje novú kolekciu pre Tommy Hilfiger
Nezabudnite si vo výpredaji kúpiť slip dress, toto leto ich musíte mať

Komentáre