Štýl

VIDEO: BB krém, CC krém, DD krém: Aj vy v nich máte chaos?

"Aký je teda naozaj rozdiel medzi tými BB, CC a DD krémami?"

Eva Frantová, 27. novembra 2016 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Na trh sa postupne dostávajú rôzne obdoby krycích krémov, ktoré okrem bežných krycích účinkov dokážu nemalé zázraky. Postupom času však pri všetkých tých značkách a označovaniach nejednej z nás stoja vlasy dupkom. Aký je teda naozaj rozdiel medzi BB, CC a DD krémami?

BB krém alebo ľahšia forma mejkapu je ľahký krém s jemnou až strednou krycou schopnosťou, ktorého hlavnou úlohou je chrániť pleť pred slnečným žiarením a hydratovať ju po celý deň. Preto ak nemáte problém s akné či časťami pleti, ktoré potrebujete zakryť, BB krém je práve pre vás.

Na druhej strane CC krém je mladší brat už spomínaného BB krému s tým rozdielom, že okrem iného vašu pleť rozžiari, zjednotí jej tón a zbaví vás čiernych bodiek. Aspoň tak ho predstavujú kozmetické firmy. Je určený skôr pre svetlejšie typy pleti, ktoré nepotrebujú nijak obzvlášť silné krytie, no predsa by vás potešilo, ak sa sem tam nejaké to červenajúce miesto pod tenkou vrstvou schová.

A čo za zázrak je DD krém? Aj keď nám ho reklamy ponúkajú ako revolučný denný krém s krycími schopnosťami, ktorý chráni pleť pred poškodením, voľnými radikálmi a baktériami, v konečnom dôsledku je len akousi kombináciou BB a CC krému a je tak len ďalšou novinkou z radou kozmetických výrobkov.

Tak čo, ktorý z nich je pre vás ten pravý?



ODPORÚČAME AJ:
Nebaví vás skrývať podprsenku? Túto jeseň si prídete na svoje
Počuli ste už o trblietavej paste? Zoznámte sa s novým trendom
Našli ste si prvý sivý vlas? Áno, aj v dvadsiatke je to možné
Zaľúbte sa do jesene vďaka doplnkom a vyskúšajte čarou jednej náušnice

Komentáre