Štýl

Vianočné stolovanie

"Vo väčšine domácností sa jedálenský stôl slávnostne prestiera len párkrát do roka. Okrem rodinných osláv si dávame najviac záležať na vianočnom prestieraní."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 29. novembra 2016 5:30
Foto: Kika
Každé stolovanie vytvára jedinečnú príležitosť pripraviť pre našich blízkych niečo výnimočné. Pripravte štedré stolovanie podľa tohtoročných trendov a vychutnajte si chvíle s rodinou počas najkrajších sviatkov v roku.
Foto: Kika

Aké trendy prináša rok 2016? Paradoxne, nie je to nič nové... Najtrendovejším sa tohto roku stal vintage štýl v kombinácii s prírodnými materiálmi. Dôraz je kladený na retro dizajn, dekorácie v zemitých tónoch s nádychom patiny či netradičné predmety ako staré hračky či drobné úžitkové predmety z minulosti, ktoré možno využiť práve ako dekorácie. Farby tohtoročnej vianočnej sezóny budú lahodiť všetkým, ktorí nemajú v obľube výrazné krikľavé tóny ako žiarivo modrá, ohnivo oranžová či sýto ružová. Farby Vianoc 2016 sa nesú v neutrálnych odtieňoch prírodnej hnedej, jemnej staroružovej, slávnostnej bordovej či luxusnej tmavomodrej.

Z prírodného štýlu sa tešia obľube najmä drevené dekorácie v podobe stojanov na servítky či netradičných menoviek, ktoré sa dajú využiť ako príťažlivý doplnok na slávnostnom stole. Nič nepokazíte ani šiškami či prestieraním pod taniere z vrecoviny.

Trend s motívom zvieratiek pokračuje aj tento rok. Soby, jelene, medvede, líšky, ale aj sovy na hodvábnych obrúskoch a servítkach dodajú tú správnu rozprávkovú atmosféru každému stolu.
Tí, ktorým vyhovuje overená klasika a neradi experimentujú, môžu siahnuť po tradičných vianočných farbách ako sú červená, zelená, zlatá a biela. Základom je obrus, ktorý slúži ako podklad, ostatné dekorácie vyniknú už samé. Aranžmány sa dajú vyčarovať aj z ovocia, ktoré krásne prevonia celú miestnosť. Žiarivé svetlo sviečok v svietnikoch rôzneho druhu, konáriky s arómou ihličia i štýlové misy plné tradičných špecialít dodajú slávnostnému stolu toho správneho ducha Vianoc. Bodkou na záver môžu byť trblietavé flitre rôznych tvarov rozsypané po stole. Pozor však dajte na najmenších, ktorí s obľubou konzumujú všetko, čo vidia na stole.
Foto: Kika

Výber dekorácií je dnes naozaj široký. Hoci sa trendy menia každý rok a všetci chceme mať doma moderné Vianoce, netreba sa držať nových trendov zubami-nechtami. Treba myslieť aj na to, aby sa vybraný trend hodil do domácnosti a vianočné prestieranie tvorilo súlad so štýlom, v akom máte zariadený váš interiér. A samozrejme, nezabudnite myslieť na to, že vianočná výzdoba je tu pre radosť vás a vašej rodiny. A preto si Vianoce spravte také, aby sa páčili hlavne vám.

Nechajte sa inšpirovať o obchodných domoch KIKA a na www.kika.sk.

Komentáre